Dit zijn de Europese finalisten van de International Woolmark Prize 2018/19

Groot-Brittannië blijkt de grote winnaar tijdens de European Woolmark Prize 2018/19: drie van de vier finalisten komen er vandaan. De Europese Woolmark Prize is de semi-finale van de International Woolmark Prize, hierdoor zijn de vier winnaars nu ook finalist van de internationale wedstrijd. De deelnemers maken daardoor kans op 200.000 Australische dollar (125.000 euro).

Daniel W. Fletcher (UK), Edward Crutchley (UK) en Nicholas Daley (UK) vielen in de prijzen, en ook CMMN SWDN uit Zweden. Onder de 46 genomineerden bevond zich ook het Nederlandse Maison the Faux. Voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd konden ontwerpers zich vrij inschrijven voor de wedstrijd. Het leverde een totaal van 300 aanmeldingen wereldwijd op, waaruit een jury 46 semi-finalisten per werelddeel selecteerde.

De Europese finalisten krijgen nu 70.000 Australische dollar (44.000 euro) om hun bedrijf en capsulecollectie van merinowol te ontwikkelen. De uiteindelijke twaalf finalisten zullen hun collecties tonen tijdens de prijsuitreiking in februari volgend jaar. Elke collectie moet bestaan uit zes looks.

Met de International Woolmark Prize wil de Australische Woolmark Company opkomend talent ondersteunen en de veelzijdigheid van merinowol laten zien. Het is de zevende editie van de wedstrijd.

Beeld: International Woolmark Prize

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN