• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Edwin Jonkers weg bij Under Armour, is nieuwe CEO O’Neill

Edwin Jonkers weg bij Under Armour, is nieuwe CEO O’Neill

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het van oorsprong Amerikaanse modemerkmodemerk O’Neill heeft Edwin Jonkers aangesteld als de nieuwe CEO van het bedrijf. Jonkers, die voorheen werkzaam was bij Under Armour in de global head quarters in Baltimore/ USA, trad afgelopen maand in zijn nieuwe functie bij het sport- en lifestylelabel. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan de Spaanse nieuwssite Modaes.

Voordat Jonkers het aanbod kreeg om de nieuwe CEO van O’Neill te worden, werkte hij een jaar lang als Global Merchandise Executive bij Under Armour. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij Adidas, waar hij uiteindelijk werd benoemd tot vice-president van het productiecentrum in Tokyo. Voor zijn dienstperiode bij het Duitse sportmerk functioneerde hij tevens enkele jaren als hoofd van business development bij Nike.

Under Armour rapporteerde tegenvallende cijfers in boekjaar 2016. Bloomberg kwam daarbij tot de conclusie dat het Amerikaanse sportmerk te weinig innoveert en het gevoel voor mode en design mist dat nodig is om met de athleisure-trend mee te gaan.

Beeld: Under Armour Facebook

O'Neill
Under Armour