• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Federico Curradi nieuwe creatief directeur Rochas Homme

Federico Curradi nieuwe creatief directeur Rochas Homme

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De mannenmodelijn van modehuis Rochas wordt vanaf nu ontworpen door Federico Curradi, zo meldt het merk op Facebook. In 2017 werd de mannenmode ready-to-wear lijn geherlanceerd onder leiding van Béatrice Ferrant, maar deze lijn wordt nu overgenomen door Curradi.

Curradi bevestigt zijn benoeming op Instagram: “Het is een eer om deze positie aan te nemen als Men’s Creative Director bij Rochas. Het Parijse erfgoed en de natuurlijke doch geraffineerde stijl van het merk zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij en ik zal hier ongetwijfeld naar refereren terwijl ik een nieuwe pagina schrijf in het verhaal van het merk.” Vorig jaar werd de focus van Rochas gedeeltelijk verlegd naar mannenmode. De ready-to-wear lijn werd nieuw leven ingeblazen en een herenmodewinkel werd geopend in Parijs. “Terwijl de markt voor dameskleding zeer dicht is, loopt mannenmode vloeiender. We willen iets anders aanbieden. Iets creatiefs, maar tegelijkertijd elegant, luxueus, maar redelijk,” aldus het merk destijds. De voorganger van Curradi stond echter maar een seizoen aan het hoofd van de mannencollectie. De nieuwe mannenmode ontwerper zal met de Herfst/Winter 2019-2020 collectie zijn debuut maken bij het merk.

Italiaan Curradi richtte twintig jaar geleden al zijn eigen merk op die hij in 2016 herlanceerde. In de tussentijd werkte hij ook bij Ermanno Scervino, Roberto Cavalli, Iceberg, Peuterey en Dunhill.

SUPER HAPPY &EXCITED @rochasofficial

A post shared by Federico Curradi (@federicocurradi) on

Federico Curradi
Rochas