• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Gloednieuwe creatief directeur Moschino Davide Renne (46) overleden

Gloednieuwe creatief directeur Moschino Davide Renne (46) overleden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |Update

Davide Renne. Credits: Photo by Alessio Bolzoni, courtesy of Moschino.

Schokkend nieuws op vrijdag: Davide Renne, de kersverse creatief directeur van Italiaans modehuis Moschino, is overleden. Het moederbedrijf van Moschino, Aeffe SpA, maakt zijn overlijden bekend in een persbericht. Renne was 46 jaar.

"Er zijn geen woorden om het onmetelijke verdriet te beschrijven dat we op dit dramatische moment ervaren. Davide was nog maar een paar dagen bij ons, toen een plotselinge ziekte te vroeg een einde maakte aan zijn jonge leven. We kunnen nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. Met Davide werkten we aan een ambitieus project, vol enthousiasme en optimisme voor de toekomst. Hoewel hij maar heel kort bij ons was, wist Davide ons meteen van hem te laten houden en hem te respecteren. Wij hebben nu de verantwoordelijkheid om voort te zetten wat zijn verbeelding en creativiteit alleen maar hadden kunnen bedenken. We omarmen Davide's familie en vele vrienden met genegenheid," aldus Massimo Ferretti, Executive Chairman van Aeffe SpA.

Renne trad pas officieel in dienst bij Moschino op 1 november 2023. Hij zou in februari 2024 zijn eerste collectie voor het modehuis tonen tijdens Milan Fashion Week. Hij was de opvolger van Jeremy Scott, de ontwerper die jarenlang zijn uitgesproken stempel op Moschino drukte.

Renne was lange tijd werkzaam bij een ander Italiaans merk, namelijk Gucci. Hier was de ontwerper twee decennia lang verantwoordelijk voor de damescollecties. Uiteindelijk werd hij ook het hoofd van de damesafdeling.

Moschino-ontwerper overleden 10 dagen na start functie

"Franco Moschino had een bijnaam voor zijn ontwerpstudio: la sala giochi - de speelkamer. Dit raakt me diep: wat mode - Italiaanse mode in het bijzonder, en het modehuis Moschino het meest van al kan bereiken met zijn enorme kracht moet worden bereikt met een gevoel van spel, van vreugde. Een gevoel van ontdekking en experiment", aldus Renne ten tijde van de aankondiging van zijn nieuwe functie als creatief directeur. “Ik ben me zeer bewust van de eer die Mr. Ferretti - een heer die bijna vaderlijk is in zijn vermogen om te luisteren en een dialoog tot stand te brengen tijdens onze ontmoeting - mij heeft gegeven door de leiding te nemen over het Huis dat is opgericht door een van de grote geesten. Dus, dank u meneer Ferretti voor het geven van de sleutels tot uw speelkamer. Ik kan niet wachten om te beginnen - we zullen plezier hebben. Samen.”

Editor's note: Dit artikel is na publicatie geupdate met een statement van Massimo Ferretti.

Davide Renne
Moschino