• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hoofdredacteur Karin Swerink weg bij Vogue Nederland

Hoofdredacteur Karin Swerink weg bij Vogue Nederland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Karin Swerink maakt de overstap van Vogue Nederland naar LINDA. Dit maakt LINDA.nl bekend op haar website. Swerink zal aan de slag gaan als hoofdredacteur van alles titels van LINDA.

Swerink is vanaf mei verantwoordelijk voor alle titels van LINDA. In haar functie valt ze onder de leiding van oprichter Linda de Mol en Jildou van der Bijl, de huidige hoofdredacteur, die beiden creatief directeur zijn van de merken. Swerink verlaat Vogue met pijn in het hart, aldus het bericht. “LINDA. is altijd verrassend, super succesvol, en niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Ik kon deze once in a life time opportunity om aan het roer te staan van dit prachtige merk als bladenmaker dan ook niet voorbij laten gaan. Ook was de klik met Linda en Jildou er gelijk,” aldus Swerink.

Van der Bijl over de aanstelling: “Nu het mediamerk LINDA. steeds groter wordt, draag ik vol vertrouwen het algemeen hoofdredacteurschap over aan Karin, die ik ken als bevlogen bladenmaker en inspirerende mediaprofessional.” De Mol voegt daar aan toe: “Met haar ervaring heeft Karin bewezen voor alle vrouwen van Nederland mooie bladen te kunnen maken, Zij brengt daarnaast een berg aan kennis mee op het gebied van fotografie. Haar gevoel voor tijdsgeest en smaak en haar prettige, nuchtere persoonlijkheid passen perfect bij het merk LINDA.”

Swerink was hiervoor hoofdredacteur van Glamour en adjunct-hoofdredacteur van Libelle.

Karin Swerink
linda
Vogue