• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jan Meerman (op)nieuw directeur InRetail

Jan Meerman (op)nieuw directeur InRetail

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

InRetail heeft een nieuwe algemeen directeur, maar dat is geen nieuw gezicht. In de bestuursvergadering van 24 mei jl. is voorzitter Jan Meerman gevraagd om de rol van algemeen directeur op zich te nemen. Meerman heeft de functie aanvaard. Dat heeft InRetail donderdagavond bekendgemaakt.

De brancheorganisatie neemt afscheid van Hanneke Verburg. Verburg heeft de functie van algemeen directeur een jaar bekleed, zij volgde op 1 juni 2015 Dirk-Jan van der Zee op. Haar werkzaamheden zijn overgedragen aan het management team.

Jan Meerman was al eerder directeur van de koepel voor winkeliers in kleding en sport die toen nog CBW-Mitex heette. Meerman runde de organisatie van 1996 tot 2004. De afgelopen elf jaar was hij bestuursvoorzitter van de organisatie. Die rol legt hij nu neer. Voor de vacante voorzittersfunctie start de werving binnenkort.

De personele veranderingen zijn het gevolg van een nieuwe aanpak binnen het bestuur. InRetail laat weten te hebben samengewerkt met een expert op het gebied van verandermanagement. Met de strategische doelen voor 2020 als leidraad zijn vervolgens deze wijzigingen doorgevoerd.

hanneke verburg
INRetail
Jan Meerman