• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jérôme Lambert nieuwe topman Richemont

Jérôme Lambert nieuwe topman Richemont

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Compagnie Financière Richemont SA heeft na bijna twee jaar zonder CEO Jérôme Lambert benoemd tot deze functie. Lambert, de huidige COO van het Zwitserse luxeconcern, zal per direct als CEO aan de slag gaan, liet het bedrijf in een persverklaring weten.

Eind 2016 schafte Johann Rupert, de oprichter en meederheidsaandeelhouder van Richemont, de functie van CEO af. Het bedrijf is inmiddels echter te groot geworden om door slechts één persoon te worden geleid, gaf hij eerder aan.

Lambert is al twintig jaar werkzaam bij het Zwitserse concern. In 2002 werd hij topman van het luxe horlogemerk Jaeger-LeCoultre, onderdeel van Richemont, en gaf ook leiding aan de merken Montblanc en A. Lange & Söhne. Vorig jaar werd hij benoemd als COO van de groep.

Lambert zal in zijn nieuwe functie als topman nauw samenwerken met Rupert en met de andere bestuursleden: Cyrille Vigneron, topman van Cartier, Nicolas Bos, topman van Van Cleef & Arpels en Burkhart Grund, de financiële topman van de groep. Alle horlogemakers, online distributeurs en overige ondernemingen die onder moederbedrijf Richemont vallen, zullen aan Lambert rapporteren.

Compagnie Financière Richemont
Jerome Lambert
Richemont