• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jessica Chang winnaar van de Redress Design Award 2021

Jessica Chang winnaar van de Redress Design Award 2021

Door Caitlyn Terra

13 sep. 2021

De Redress Design Award 2021 is uitgereikt aan Jessica Chang. Chang versloeg 9 andere finalisten van de wedstrijd, zo meldt Business of Fashion.

Als onderdeel van de prijs zal Chang de komende maanden samenwerken met het merk Timberland. De twee maken samen een duurzame capsule collectie die gelanceerd wordt rond het Chinees Nieuwjaar.

Chang won de Redress Design Award 2021 met haar collectie “The Wall”. De collectie onderzoekt diverse vormen van muren die bescherming of barrières creëren. Dit geldt voor natuurlijke barrières, maar ook gemaakt door de mens en emotionele muren die men opzet om hun hart te beschermen. Chang maakte gebruik van textiel overschotten uit de mode industrie en tweedehands kleding om haar collectie te maken.

De Redress Design Award legt al ruim tien jaar de nadruk op verduurzaming in de modeindustrie en geeft ontwerpers met deze focus een podium. De winnaars krijgen niet alleen een titel mee bij de winst, maar krijgen ook de mogelijkheid te gaan samenwerken met toonaangevende bedrijven. Vorig jaar won de Nederlands-Argentijnse ontwerper Juliana Garcia Bello.

Jessica Chang
REDRESS DESIGN AWARD
redress design award 2021