• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Kering bevestigt vertrek Alexander Wang bij Balenciaga

Kering bevestigt vertrek Alexander Wang bij Balenciaga

Door Yasmine Esser

31 jul 2015

Het is officieel: het contract van Alexander Wang bij Balenciaga wordt niet verlengd. De hoofdontwerper van het modehuis zal op 2 oktober zijn laatste collectie - damesmode voor de zomer van 2016 - presenteren in Parijs. Een nieuwe creatief directeur zal te zijner tijd bekend worden gemaakt, schrijft moederbedrijf Kering in een persbericht.

Volgens Balanciaga en moederbedrijf Kering heeft Wang met zijn talent en moderne visie een nieuwe impuls aan het modehuis gegeven. Ook wordt Wang bedankt voor zijn prestaties. "We zijn allemaal zeer dankbaar voor Alexanders belangrijke bijdrage aan de stijl en geschiedenis van het iconische huis. De dynamische groei van het merk in de afgelopen jaren getuigt van zijn succesvolle, creatieve aanpak," zegt Isabelle Guichot, CEO van Balenciaga.

Waarom het contract niet wordt verlengd is niet duidelijk. Ook Wang zelf geeft geen verklaring. Hij zegt alleen dat het een ongelooflijke ervaring was om te werken bij een couturehuis in Parijs. "Ik ben vereerd dat ik de kans kreeg te werken voor het historische modehuis. Ik zou graag het briljante team van Balenciaga bedanken voor de samenwerking en voor wat we hebben bereikt."

Het lijkt er op dat Wang zich op zijn eigen label wil concentreren. De ontwerper zegt in een persbericht: "Ik kijk er naar uit om mijn eigen merk naar een hoger niveau te tillen en te groeien."

ALEXANDER WANG
BALENCIAGA
CCpage
KERING