• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Kim Jones stopt als damesmode ontwerper bij Fendi

Kim Jones stopt als damesmode ontwerper bij Fendi

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kim Jones. Credits: Eigendom van LVMH, foto: Alasdair Mcllelan

Na vier jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Kim Jones en Fendi. Jones zat op de stoel als damesmode ontwerper bij het Italiaanse modehuis, zo meldt het moederbedrijf van Fendi, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, in een statement.

"Kim Jones heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de creatieve nalatenschap van het merk door zijn moderne en interculturele esthetiek naadloos te integreren met het historische erfgoed van Fendi. Onder zijn leiding heeft het maison zijn prêt-à-porter en couturecollecties opnieuw uitgevonden, met een inclusieve en innovatieve benadering van mode die de Italiaanse codes van Fendi voortdurend vernieuwde. Gedurende zijn vier jaar werd Jones' werk volledig geleid door passie en creativiteit”, zo luidt het statement.

LMVH meldt dat een opvolger ‘ter zijner tijd’ bekend wordt gemaakt.

Kim Jones verlaat Fendi na vier jaar

Jones zette zijn eerste stappen in damesmode bij Fendi. Hij nam de rol als ontwerper voor de damesmode ready-to-wear afdeling op zich en combineerde deze met zijn ontwerpersfunctie bij Dior Men, waar hij overigens nog steeds werkzaam is. Hij droeg verantwoordelijkheid voor de twee verschillende merken, tot nu.

Jones stapte Fendi binnen in september 2020. Als ontwerper voor de damesmode ready-to-wear afdeling werkte hij samen met Silvia Venturini Fendi - creatief directeur voor de accessoires en mannenmode van het luxe merk. Jones heeft een flinke carrière opgebouwd in de modebranche. Hij heeft onder andere gewerkt bij Umbro, Mulberry, Alexander McQueen, Alfred Dunhill en Louis Vuitton.

Fendi
Kim Jones
LVMH