• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Klinkende namen onder de finalisten van de International Woolmark Prize 2021

Klinkende namen onder de finalisten van de International Woolmark Prize 2021

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De finalisten voor de International Woolmark Prize zijn bekend en het zijn niet de minsten, zo blijkt op de website van de wedstrijd. Meerdere namen onder de kanshebbers hebben al diverse prijzen op hun naam staan.

Zo won finalist Thebe Magugu uit Zuid-Afrika de LVMH Award 2019. Kenneth Ize uit Nigeria werd in het jaar voor dezelfde prijs genomineerd. Bethany Williams uit Groot-Brittannië ontving vorig jaar de Queen Elizabeth II Award voor haar duurzame aanpak van mode. De andere drie genomineerden voor de International Woolmark Prize 2021 zijn Matty Bovan, Casablanca en Lecavalier.

De zes zijn gekozen uit 400 internationale aanmeldingen voor de prijs. De ontwerpers zullen aan de slag gaan met het maken van een collectie van Merino-wol. Hiervoor hebben ze elk 60.000 Australische dollars ontvangen (een kleine 37.000 euro). De focus van de wedstrijd dit jaar is ‘less is more’. Uiteindelijk maken de zes finalisten kans op het prijzengeld van 200.000 Australische dollars (123.200 euro). Wanneer de prijs wordt uitgereikt volgend jaar is nog niet duidelijk.

BETHANY WILLIAMS
International WoolMark Prize
KENNETH IZE
THEBE MAGUGU
Woolmark