• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Kris van Assche verlaat Dior Homme, Kim Jones nieuwe artistiek directeur

Kris van Assche verlaat Dior Homme, Kim Jones nieuwe artistiek directeur

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |UPDATE

Na meer dan een decennium legt Belgisch ontwerper Kris van Assche zijn taak als ontwerper bij Dior Homme neer, zo meldt Dior in een persbericht. Kim Jones neemt de rol over van Van Assche.

“Na 11 jaar als artistiek directeur van Dior Homme, zal Kris van Assche zijn talent en creativiteit blijven inzetten binnen de LVMH Group. Zijn volgende opdracht zal in een later stadium aangekondigd worden,” aldus de groep tegen WWD. Van Assche bedankt op zijn beurt tegen het team, de studio en de ateliers. “Hun steunt, unieke talent en ‘savoir-faire’ hebben al mijn creaties mogelijk gemaakt.”

Kersverse CEO Pietro Beccari bedankt in het statement, dat in handen van WWD is, Van Assche voor zijn bijdrage aan de ‘geweldige groei van Dior Homme door een elegant en hedendaags silhouet te creëren voor mannen’. “Hij schreef een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Dior Homme en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling,” aldus Beccari volgens WWD. Kris van Assche studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkte samen met Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme en later bij Dior Homme. Van Assche had eveneens zijn eigen merk die hij in 2015 stopzette vanwege ‘een uitdagende markt voor een klein onafhankelijke merk’.

Kim Jones nieuwe artistieke directeur Dior Homme

Na de bekendmaking van het vertrek van Van Assche, onthult Dior dat Kim Jones, voormalig artistiek directeur van Louis Vuitton Men, de rol van Van Assche vanaf 1 april op zich zal nemen. “Ik ben verheugd om Kim Jones te verwelkomen,” aldus Beccari in het statement. “Hij zal profiteren van de steun van het team en de ‘savoir-faire’ van de ateliers om een elegante garderobe voor mannen te maken, zowel klassiek als verankerd in de hedendaagse cultuur. Ik ben zeker dat hij Dior Homme zal ontwikkelen op een wereldwijde schaal.”

Kim Jones in een statement tegen WWD: “Ik ben zeer vereerd om mij aan te sluiten bij het modehuis Dior, het symbool van ultieme elegantie. Ik wil graag Bernard Arnault en Pietro Beccari bedanken voor hun vertrouwen in mij door mij deze kans te geven. Ik ben toegewijd aan het maken van een modern en innovatief mannelijk silhouet gebouwd op het unieke erfgoed van het modehuis.”

Beeld: Dior Homme SS2018, Catwalkpictures

Dior
Dior Homme
Kim Jones
Kris Van Assche
LVMH Group