• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Louis Vuitton verlengt contract creatief directeur Nicolas Ghesquière

Louis Vuitton verlengt contract creatief directeur Nicolas Ghesquière

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Waar het nieuws de afgelopen tijd bol staat van vertrekkende creatief directeuren, meldt Louis Vuitton nu ‘met plezier de hernieuwing van het contract van Nicolas Ghesquière’.

Ghesquière is al vijf jaar artistiek directeur voor de vrouwencollecties van Louis Vuitton. “Onder zijn creatieve leiding kent het Franse huis een ongekende groei wat betreft ready-to-wear en lederwaren, evenals een vernieuwde identiteit die zich kenbaar maakt in de spectaculaire shows,” aldus het persbericht van Louis Vuitton.

“Ik ben erg blij om aan het nieuwe hoofdstuk te beginnen van het verhaal dat ik met Louis Vuitton ben gestart bijna vijf jaar geleden,” aldus Ghesquière in het statement. Het balanceren van een ongelofelijk erfgoed en de constante zoektocht naar innovatie is altijd een essentieel onderdeel geweest van mijn werk, dit bevindt zich ook in het epicentrum van de geschiedenis van dit merk en ik zie er naar uit om de codes die we de afgelopen jaren hebben geïmplementeerd hebben, te ontwikkelen.

In 2016 gingen er geruchten dat Ghesquière vervangen zou worden door Jonathan Anderson. Deze werden destijds ontkent, mede omdat Ghesquière's contract nog tot en met november 2018 liep.

Beeld: Annie Powers/Louis Vuitton

Louis Vuitton
Nicolas Ghesquiere