Yuni Ahn zal vanaf nu de creatieve leiding hebben van Maison Kitsuné. Dit meldt Business of Fashion.

Yuni Ahn werkte voorheen als design directeur bij Celine in de tijd van Phoebe Philo waar ze het ontwerp van de pre-collecties en ready-to-wear overzag. Voor haar werk bij Celine werkte ze onder andere bij Stella McCartney, Chloé en Miu Miu. Ze presenteert haar eerste collectie voor Maison Kitsuné tijdens Parijs Fashion Week in januari 2019, aldus BoF. De nieuwe collectie zal zich focussen op een verfijnde clientèle door de sterke silhouetten met een nadruk op functionaliteit met stoffen van hoge kwaliteit.

Tot nu toe waren de oprichters van Maison Kitsuné, dat oorspronkelijk werd opgericht als een onafhankelijk record label, Gildas Loaëc en Masaya Kuroki, gezamenlijk creatief directeur. Het is de eerste keer dat iemand van buitenaf de positie op zich neemt bij het modemerk.

Maison Kitsuné is in 2002 opgericht als onafhankelijk record label door voormalig Daft Punk manager Gildas Loaëc en architect Masaya Kuroki. Langzaam maar zeker is het merk uitgebouwd tot een mode en lifestyle bedrijf. Op dit moment bedraagt de jaarlijkse omzet van het bedrijf 40 miljoen euro, aldus BoF.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN