• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Maison Martin Martgiela co-oprichter Jenny Meirens overleden

Maison Martin Martgiela co-oprichter Jenny Meirens overleden

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jenny Meirens, mede oprichter van Maison Martin Margiela is op 73-jarige leeftijd overleden. Het modehuis bracht het nieuws naar buiten middels een foto op Instagram. Op foto omhelsen modeontwerper Martin Margiela en Jenny Meirens elkaar. Hun gezichten blijven onzichtbaar.

In een interview met The New York Times zei Meirens: "Ik wist zeker dat het geen goed idee was, dat het gewoon niet kon; een lijn uitbrengen met de naam Martin Margiela erop." (..) "Wanneer mensen een winkel binnen komen en ze zien goede kleren, sterke kleren, zonder naam, dan worden ze pas echt nieuwsgierig." Toen hun advocaat het duo adviseerde dat er echt een naam in moest, logen ze. "We zeiden dat we er toch een merknaam in zouden laten printen. Maar dat hebben we nooit gedaan." Het was het begin van het wereldsucces van het creatieve duo.

Voordat zij in zee ging met Margiela, was Meirens onder meer betrokken bij de introductie van de eerste winkel van Comme des Garçons in België.

Margiela en Meirens gingen in 2002 samen 'met pensioen' en verkochten Maison Martin Margiela aan OTB van Renzo Rosso. Margiela bleef nog een aantal jaar aan en trok zich geleidelijk terug als creatief directeur. Sinds 2014 staat John Galliano aan het creatieve roer van het bedrijf.

Over Jenny Meirens komen een documentaire en een boek die naar verwachting nog dit jaar worden uitgebracht onder de titel 'We Margiela'.

Jenny Meirens
Maison Martin Margiela