• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Managing director en mede-oprichter Pom Amsterdam vertrekt

Managing director en mede-oprichter Pom Amsterdam vertrekt

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |UPDATE

Credits: Picture: POM Amsterdam, FW23 Collection, courtesy of the brand

Matthijs Bijl, managing director en mede-oprichter van modemerk Pom Amsterdam, vertrekt bij het merk. Bijl blijft wel actief als aandeelhouder bij het Nederlandse merk, zo meldt hij in een bericht op LinkedIn en bevestigt het merk aan FashionUnited. Mede-oprichter Liesbeth Lotgering zal de rol van CEO op zich nemen.

Bijl gaat met een sabbatical. Hij bedankt in zijn bericht mede-oprichters Liesbeth Lotgering en Violet Lotgering, het team van Pom, de leveranciers en de klanten, zowel de eindconsumenten als de retailklanten.

Pom Amsterdam meldt in een bericht aan FashionUnited dat het merk inzet op een versnelling van de groei van het merk. Om deze versnelling te ondersteunen is ook het managementteam recentelijk uitgebreid. Zo is Jochem Bossebroek aangesteld als Head of Sales en is Floris van Santen gestart in de functie van COO.

Het merk is van plan de marktpositie verder te versterken. Daarbij zal Pom Amsterdam een eerste eigen fysieke winkel openen. Hiermee wil het merk in directe verbinding staan met haar klanten.

Pom Amsterdam is in 2011 opgericht. Het merk begon als een merk voor sjaals, maar is inmiddels een volledig lifestylemerk. Het introduceerde in 2017 een kledingcollectie.

POM Amsterdam