• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Martin Shankland verlaat Adidas na 27 jaar

Martin Shankland verlaat Adidas na 27 jaar

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Martin Shankland verlaat Adidas Credits: Adidas AG

Het Duitse sportmerk Adidas kondigt het vertrek van Martin Shankland aan. Shankland heeft besloten na 27 jaar bij het bedrijf af te treden.

Shankland is een ervaren bestuurslid bij Adidas, verantwoordelijk voor inkopen, sourcing en toeleveringsketen, evenals tech, data & analytics, non-trade procurement en sustainability. Hij begon in 1997 bij Adidas Rusland/GOS als managing director en vestigde Adidas Rusland/GOS als marktleider door de oprichting van een sterke direct-to-consumer business. Na het leiden van de opkomende markten van Adidas vanaf 2017, trad Shankland in 2019 toe tot de raad van bestuur.

Volgens Adidas leidde Shankland belangrijke initiatieven, waaronder het creëren van een responsievere, transparantere en duurzamere toeleveringsketen en het opbouwen van een organisatie die beter is toegerust op technologie en data.

"Namens de gehele Raad van Commissarissen wil ik Martin feliciteren met zijn carrière bij ons bedrijf en hem bedanken voor zijn passie, toewijding en leiderschap gedurende de afgelopen 27 jaar," aldus Thomas Rabe, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Adidas, in het persbericht.

Het bedrijf voegt toe dat Hoa Ly, SVP Sourcing, nu verantwoordelijk zal zijn voor alle sourcing-activiteiten bij Adidas en zal rapporteren aan CEO Bjørn Gulden. Adidas CFO Harm Ohlmeyer zal extra verantwoordelijkheid op zich nemen voor supply chain en tech.

Adidas
Adidas AG