• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mede-oprichter Superdry niet welkom bij bedrijf, directie raadt terugkomst Dunkerton af

Mede-oprichter Superdry niet welkom bij bedrijf, directie raadt terugkomst Dunkerton af

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een opmerkelijk bericht van Superdry: de directie raadt in een statement de aandeelhouders af te stemmen op de terugkomst van mede-oprichter Julian Dunkerton. Dunkerton en James Holder, de andere mede-oprichter, hebben een verzoek ingediend om de oud topman te laten terugkeren bij het bedrijf als niet-uitvoerend directielid. Daarbij wordt gevraagd om de aanstelling van Peter Williams als directielid.

De directie drukt de aandeelhouders op het hart dat een terugkomst van Dunkerton ‘extreem schadelijk voor het bedrijf en de kansen van het bedrijf’ is. Het zou leiden tot een strategie die zal falen, een terugkeer naar een nauw en geconcentreerde aanbod mix zonder enige overweging van data en de vraag van consumenten. Daarnaast noemt de directie de leiderschapsstijl van Dunkerton niet open-minded en niet in lijn met de waarden van het bedrijf.

Julian Dunkerton richtte in 2003 het bedrijf op samen met James Holder. Dunkerton wil nu terugkeren bij het bedrijf als product directeur, nadat hij in 2014 aftrad als CEO.

Julian Dunkerton
Superdry
Superdry Plc