Modeontwerpster Sônia Bogner overleden

Sônia Bogner, de Braziliaanse modeontwerpster die haar man Willy hielp het ski- en sportkledingmerk Willy Bogner GmbH & Co. KGaA op te bouwen, is woensdag na een lang ziekbed overleden. Bogner werd 66 jaar. Dat melden diverse media.

“Het is met groot verdriet dat ons bedrijf het overlijden van Sônia Bogner betreurt. In de vroege ochtend van 3 mei 2017 gaf de sterke, unieke vrouw zich over aan een lang ziekbed in München, Duitsland. Aan de zijde van haar man Willy Bogner, heeft de Braziliaanse iedereen in het bedrijf jarenlang geïnspireerd. Haar warmte, charme en haar humor betoverden iedereen die haar kende. Sônia’s glimlach en gelach vulden het bedrijf met vreugde en haar overlijden laat een tastbare leegte in haar kielzog,” meldt het Duitse modebedrijf op haar website.

Sônia trad in 1972 toe tot het familiebedrijf als de persoonlijke assistente van Maria Bogner, de vrouw van oprichter Willy Sr. Samen met haar man Willy Jr., een Olympisch skiër en cameraman, maakte Sônia campagnebeelden voor de onderneming om de prestatie-elementen van de skikleding te accentueren. Na het overlijden van Willy Sr. in 1977, breidden Sônia en Willy Jr. het bedrijf uit met nieuwe categorieën, het Sônia Bogner-label en het op snowboarden geïnspireerde Fire + Ice-merk. Daarnaast openden ze verschillende eigen winkels.

Twee jaar later verving Sônia Maria Bogner als hoofd van damesmode. Meest recentelijk was de ontwerpster lid van de raad van toezicht van Bogner. Met de distributie in ongeveer 35 landen en met zo’n 800 medewerkers wereldwijd, zou de jaarlijkse omzet van bedrijf 300 miljoen dollar (274 miljoen euro) bedragen. Inmiddels richt Bogner zich niet meer alleen op sport, maar ook luxe mode en atheilure.

Beeld: Bogner website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN