• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Myomy Do Goods wint Green Fashion Talent Award 2018

Myomy Do Goods wint Green Fashion Talent Award 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

MYOMY Do Goods ging op woensdagavond tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week naar huis met de eerste Green Fashion Talent Award. Het Nederlandse merk sleepte een cheque ter waarde van 5.000 euro voor een business consultancy traject in de wacht. De award is dit jaar in het leven geroepen door Dutch Sustainable Fashion Week.

Tijdens de award show toonden genomineerden Bellamy Gallery, Elements of Freedom, Loop.a.life, Miss Green, MYOMY Do Goods, Unrobe en Wintervacht acht looks aan de aanwezigen. Deze outfits vertegenwoordigden de modeondernemingen. Voorafgaand aan de awardshow had de jury alles rondom het merk al bekeken, waaronder het businessplan, de website, social media et cetera. Op basis hiervan werd een keuze gemaakt welk merk het meest veelbelovende merk op het gebied van duurzaamheid is.

De awardshow is in het leven geroepen om verduurzaming binnen de mode-industrie te stimuleren door middel van het ondersteunen van talentvolle, vooruitstrevende ondernemers en en dit talent een podium te geven. De awardshow moet elk jaar plaats gaan vinden tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. “Met deze competitie hopen we de koplopers met hun innovatieve oplossingen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek, en andere modebedrijven hiermee te stimuleren om ook aan dergelijke innovatieve oplossingen te denken”, aldus initiatiefneemster Cécile Scheele.

Eerste Green Fashion Talent Award 2018 voor het eerst uitgereikt

Monique Collignon, een van de juryleden, kreeg de eer om de winnaar bekend te maken. “De winnaar heeft bewezen dat het mogelijk is om een duurzaam modebedrijf te hebben en daarmee te groeien,” aldus Collignon in haar aankondiging. “Daarom is de winnaar MYOMY Do Goods.” Het accessoiremerk is al meer dan tien jaar actief in de duurzame mode, en ook al is er volgens de jury nog ruimte voor verbetering, heeft het merk een voorbeeldfunctie. “De Green Fashion Talent Award is in het leven geroepen om aan de industrie te laten zien dat het wél kan,” aldus Collignon. De jury bestond uit modejournalist Stephanie Broek, Soulstores-oprichter Talita Kalloe, mede-oprichter van de minor Fashion Industrie Mariangela Lavanga en Michel Smit van consultancybedrijf MSL Fashion Forward.

Marja Baas, oprichter van MYOMY Do Goods reageert enthousiast wanneer haar naam wordt geroepen door Collignon. Baas vertelt na afloop met een stralende lach dat ze natuurlijk blij is met de prijs. “Of ik een voorbeeldfunctie heb, dat weet ik dan weer niet. Maar iemand moet de eerste zijn, te laten zien dat duurzaamheid mogelijk is.”

Beeld: Green Fashion Talent Award 2018

Dutch Sustainable Fashion Week
green fashion talent award
MYOMY Do Goods