• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Natacha Ramsay-Levi is de nieuwe creatief directeur van Chloé

Natacha Ramsay-Levi is de nieuwe creatief directeur van Chloé

Door Anne Buis

10 mrt. 2017

Mensen

De speculaties gingen al langer, maar nu is het nieuws bevestigd door modehuis Chloé zelf: Natacha Ramsay-Levi is aangesteld als de nieuwe creatief directeur. Ze zal leiding geven aan de prêt-à-porter, lederwaren en accessoire divisies. Vanaf 3 april is ze werkzaam in haar nieuwe functie.

Sinds 2013 was Ramsay-Levi de creatief directeur van de ready to wear vrouwencollecties bij Louis Vuitton, onder leiding van artistiek directeur Nicolas Ghesquiere. Ze werkte ook elf jaar met hem samen bij Balenciaga. In haar nieuwe rol zal Ramsay-Levi de ‘spirit’ van Chloé voortzetten, stelt het modehuis in een statement.

“Ik ben heel trots dat ik deel mag uitmaken van een modehuis dat is opgericht door een vrouw om vrouwen te kleden. Ik wil mode creëren die de persoonlijkheid van de vrouw die het draag verbetert, mode die karakter en attitude creëert, zonder ooit een look ‘op te leggen’,” zegt Natacha Ramsay-Levi in reactie op haar aanstelling.

“Ik ben heel erg blij om Natacha welkom te heten bij Chloé. Haar uitgebreide ervaring bij twee prestigieuze modehuizen en haar creatieve energie zal het modehuis verder uitbreiden, in Gaby’s visie: een kruising tussen de Parijse couture savoir-faire en de jeugdige attitude van het Chloé-meisje,” voegt voorzitter Geoffroy de la Bourdonnaye toe.

Er werd al langer gespeculeerd dat Ramsay-Levi de nieuwe creatief directeur zou worden. Natacha Ramsay-Levi volgt Clare Waight Keller op, die eind januari na zes jaar haar vertrek aankondigde. Haar laatste collectie presenteerde zij vorige week op Paris Fashion Week. Naar verluidt heeft zij een andere baan gevonden, al zeggen ingewijden uit de modewereld tegen WWD dat het niet bij Burberry of Céline is, zoals eerder werd beweerd. De eerste collectie van Ramsay-Levi’s hand zal in september gepresenteerd worden tijdens Paris Fashion Week voor seizoen lente-/zomer 2018.

Chloé kiest Natacha Ramsay-Levi als nieuw creatief directeur

Het ziet ernaar uit dat Nicolas Ghesquiere zijn zegen heeft gegeven aan Ramsay-Levi om een nieuwe baan te aanvaarden, en dat haar huidige baan bij Louis Vuitton intern zal worden opgevuld. Eerder deze week, een dag voor de catwalkshow van Louis Vuitton, postte hij op Instagram een foto van Ramsay-Levi en zichzelf.

“30 shows en nog meer fantastische projecten die we samen met Ramsay-Levi hebben meegemaakt. We hebben een bijzonder deel van ons leven samen een passie gedeeld. Je bent een inspirerende, getalenteerde en vrijgevige vrouw en daat ben ik heel dankbaar voor,” schreef hij erbij.

De aanstelling van Ramsay-Levi is de nieuwste in de stoelendans die in de Europese mode-industrie gaande is. Eerder verliet Riccardo Tisci modehuis Givenchy na 12 jaar, mogelijk om te vertrekken naar Versace. Afgelopen jaar verlieten diverse creatief directeuren hun posities, onder meer bij modehuizen Christian Dior, Yves Saint Laurent, Lanvin, Berluti, Brioni, Valentino, Roberto Cavalli en Salvatore Ferragamo.

Beeld: Chloé, Chloé Facebook