• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nederlands duo Botter een van de tien finalisten voor 2020 International Woolmark Prize

Nederlands duo Botter een van de tien finalisten voor 2020 International Woolmark Prize

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

The Woolmark Company heeft de finalisten voor de 2020 International Woolmark Prize bekend gemaakt. Onder de finalisten is een bekende te spotten, het Nederlandse duo Botter, zo blijkt uit het persbericht.

Naast Botter zijn er nog negen andere finalisten. Zo dingen A-Cold-Wall * (UK), Blindness (Korea), Bode (VS), Feng Chen Wang (UK/China), GmbH (Duitsland), Ludovic de Saint Sernin (Frankrijk), Matthew Adams Dolan (VS), Namacheko (Zweden) en Richard Malone (Ierland/UK) mee.

Alle finalisten moeten zes looks, gemaakt met Merino-wol, presenteren voor een panel van experts en toonaangevende creatievelingen uit de mode industrie. De winnaar ontvangt 200.000 Australische dollars (123.600 euro). Ook is er een prijs voor de meest innovatieve ontwerper ter waarde van 100.000 Australische dollars (61.800 euro).

Botter is een ontwerp duo bestaande uit Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh. De twee staan inmiddels aan het roer van Nina Ricci nadat ze de 2018 de Hyères prijs wonnen en furore maakten met de eerste collectie in 2017. Botter produceert nog steeds eigen collecties naast het werk dat het duo doet voor het luxe modehuis Nina Ricci.

Beeld: International Woolmark Prize

International WoolMark Prize