• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuw creatief directeur voor Pucci?

Nieuw creatief directeur voor Pucci?

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Pucci zou zomaar eens het volgende modehuis kunnen zijn dat een nieuw creatief directeur krijgt. Massimo Giorgetti, de creatief directeur van het modehuis, zou na zijn contract namelijk vertrekken bij Pucci. Dat melden bronnen aan WWD.

Giorgetti volgde in april 2015 Peter Dundas op. Volgens ingewijden zou de creatief directeur, wiens driejarig contract in maart of april 2018 afloopt, mogelijk zelfs eerder vertrekken. Die beslissing zou genomen zijn na een gezamenlijk overleg met het modehuis. Inmiddels zou Pucci al gestart zijn met gesprekken met mogelijke opvolgers.

De creatief directeur liet aan WWD weten druk bezig te zijn met de resort collectie en wilde verder niet ingaan op het onderwerp. Ook moederbedrijf LVMH wilde geen commentaar geven. Volgens ingewijden zou het modehuis niet goed presteren in groothandel, en zouden LVMH en Laudomia Pucci, de dochter van de oprichter, het niet eens zijn over wie het modehuis zou moeten leiden.

LVMH kocht het Italiaanse luxemerk in 2002 voor 38 miljoen euro. Sindsdien hebben er verschillende creatief directeuren aan het hoofd gestaan van het modehuis, zoals Dundas’ voorganger Matthew Williamson en Christian Lacroix.

Beeld: Pucci website

Pucci