• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO voor Miller & Monroe moederbedrijf Vidrea Retail; Vidrea krijgt extra tijd financiele problemen op te lossen

Nieuwe CEO voor Miller & Monroe moederbedrijf Vidrea Retail; Vidrea krijgt extra tijd financiele problemen op te lossen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vidrea Retail B.V. krijgt een nieuwe CEO. Remt Melles, die ook betrokken was bij de start van merk Miller & Monroe dat onder het concern valt, zal terugkeren per 1 mei. Op dat moment neemt hij de taak van CEO op zich, zo meldt Vidrea Retail in het persbericht.

“Ik ben blij dat ik terug ben bij Miller & Monroe,” aldus Melles, die eerder al betrokken was bij modebedrijven zoals Miss Etam en MS Mode. “De problemen van de Duitse zusterorganisatie hebben een zware wissel getrokken op de activiteiten in Nederland, maar dankzij het akkoord dat met de bank is bereikt, hebben we nu de tijd en de rust om snel met de belangrijkste stakeholders om de tafel te zitten.” In het persbericht wordt gemeld dat Vidrea Retail een overeenstemming heeft bereikt met huisbank ABN-Amro waardoor de bedrijfsvoering voorlopig doorgezet kan worden. Vidrea vroeg maandag uitstel van betaling aan, die een dag later werd verleend, mede vanwege het terugtrekken van de huisbank.

“Ik ga alles in het werk stellen om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen en verder te bouwen aan het succes van Miller & Monroe’s multibrand retailconcept voor kleding en lifestyle producten,” aldus Melles in het persbericht. De nieuwe topman neemt de taak over van Lex Hes.

Vidrea Retail krijgt 'unieke extra tijd' om financiële problemen op te lossen

De woordvoerder van Vidrea benadrukt telefonisch hoe uniek het is dat het bedrijf extra tijd heeft gekregen om in gesprek te gaan met schuldeisers. Normaal gesproken wordt binnen een week een surseance omgezet in een faillissement. Vidrea Retail BV heeft nu een voortzetting van de voorlopige surseance gehad. Na de drie maanden komt er een stemmingsmoment, zo meldt de woordvoerder, waar de schuldeisers aan kunnen geven of zij nog op deze manier verder willen met de overeenkomst met Vidrea.

lex hes
remt melles
Vidrea Retail BV