• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe creatief directeur voor Jean Patou

Nieuwe creatief directeur voor Jean Patou

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Modehuis Jean Patou wordt nieuw leven ingeblazen, zo meldt WWD. Moederbedrijf LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton doet dit door middel van het aanstellen van een nieuwe creatief directeur. Guillaume Henry neemt de creatieve leiding van het bedrijf.

Henry verliet afgelopen maart Nina Ricci waar hij ook de rol als creatief directeur vervulde. De nieuwe creatief directeur zal volgens WWD de eerste collectie voor het modehuis in de tweede helft van 2019 presenteren. CEO van de LVMH Fashion Group, Sidney Toledano, bevestigt de aanstelling van Henry tegen WWD, maar vertelt eveneens dat het nog te vroeg is om te spreken over de nieuwe strategie van het modehuis.

Jean Patou opende 1914 zijn modehuis. De ontwerper wordt genoemd als de bedenker van de tennisrok en gebreide zwemkleding. Patou stierf in 1936 en werd opgevolgd door onder andere Marc Bohan, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix.

Oude modehuizen worden de laatste tijd vaker nieuw leven ingeblazen. Zo werd modehuis Paul Poiret begin dit jaar nog tot leven gewekt door ontwerper Yiqing Yin en CEO Anne Chapelle. In 2013 werd ook Frans modehuis Schiaparelli een tweede leven gegeven door niemand minder dan Christian Lacroix.

Guillaume Henry
Jean Patou