• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe directeur Kunsthal Rotterdam

Nieuwe directeur Kunsthal Rotterdam

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De raad van toezicht van de Stichting Kunsthal Rotterdam heeft Nathanja van Dijk benoemd als nieuwe directeur van de Kunsthal Rotterdam. Dat wordt bekendgemaakt middels een persbericht. Van Dijk volgt Emily Ansenk op, die per 1 september 2019 benoemd is tot algemeen directeur van het Holland Festival.

“Kunsthal Rotterdam is een geweldig instituut met lef en energie. Dankzij haar dynamische, contrastrijke en altijd verrassende programmering is de Kunsthal dé plek waar de wereld in al haar verscheidenheid binnen wordt gelaten," zegt Van Dijk in het persbericht over haar benoeming. "Ik kan niet wachten om samen met het bevlogen Kunsthalteam, kunstenaars, cultuurmakers en partners aan de slag te gaan om de unieke positie van de Kunsthal te waarborgen in Rotterdam en ver daarbuiten.”

Van Dijk (1984) is kunsthistorica, curator en cultureel ondernemer. Ze start medio november bij de Kunsthal.

13 oktober opent Thierry Mugler: Couturissime. Kunsthal heeft met deze overzichtstentoonstelling de Europese primeur. De tentoonstelling, geïnitieerd en geproduceerd door het Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) in samenwerking met Clarins Group en Maison Mugler, ging in wereldpremiere in Montreal, en heeft daar in zes maanden ruim 290.000 bezoekers getrokken, zo meldde het museum onlangs nog in een persbericht over de expositie.

FashionUnited gaat naar de perspreview van Thierry Mugler: Couturissime: Couturissime en brengt na de publieke opening verslag uit.

Foto: Nathanja van Dijk, 2019, foto Lenny Oosterwijk
Beeld 2, vlnr: 1. Patrice Stable. Foto: © Patrice Stable. Outfit: Thierry Mugler, Les Insectes collection, haute couture spring/summer 1997 2. Inez and Vinoodh, Kym; BLVD, 1994. Foto: © Inez & Vinoodh. Outfit: Thierry Mugler, Longchamps collection, prêt-à-porter spring/summer 1994.

Kunsthal Rotterdam
Nathanja van Dijk