• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Omoda-telg Lourus Jan Verton (85) overleden

Omoda-telg Lourus Jan Verton (85) overleden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Omoda kantoor in Amsterdam. Credits: Omoda

Lourus Jan Verton, onderdeel van de bekende Omoda-oprichters familie én de oprichter van de eerste Omoda-winkel, is op 85-jarige leeftijd overleden. Het bedrijf maakt dit zelf bekend op LinkedIn.

Verton opende in 1961 in Zierikzee ‘de eerste echte Omoda-winkel’, aldus het bedrijf. Toen heette de winkel nog Verton Schoenen. Lourus Jan Verton is de opa van de huidige generatie die aan het roer staat bij Omoda en is niet te verwarren met Lourus-Jan Verton die op dit moment mede-eigenaar en inkoper is bij Omoda.

“Hij geloofde in het belang van een hoogwaardige collectie, een prachtige uitstraling van de winkel en bovenal een persoonlijke benadering van elke klant. Hij wilde dat de winkel kwaliteit uitstraalde, maar tegelijkertijd ook toegankelijk was voor iedereen. Hier stond hij voor. Hij was een positief ondernemer in hart en nieren. Op het moment dat Lourus en Wilhelm instapten bleef Lourus Jan betrokken, maar had hij ook de moed om de verantwoordelijkheid door te geven naar de volgende generatie. Dit gedachtegoed was écht de basis voor ons huidige Omoda-DNA en hiermee legde hij een sterk fundament voor onze organisatie,” aldus Omoda in het statement. “Het nieuws van zijn overlijden vult ons met verdriet. Tegelijkertijd is het ook een moment om te reflecteren op het gedachtegoed dat Lourus Jan achterlaat. Zijn gedachtegoed zal blijven voortleven; dit zullen wij altijd in ere houden binnen ons familiebedrijf.”

Omoda is inmiddels een grote speler in het Nederlandse retaillandschap. In 2000 werd het Omoda-concept geïntroduceerd. Het bedrijf verkoopt niet alleen schoenen meer, het heeft in 2021 ook kleding toegevoegd aan het assortiment. De teller van eigen winkels staat op 24. Naast Nederland is het bedrijf door middel van webshops ook actief in België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.

Omoda