• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Ontwerper Guillaume Henry verlaat Nina Ricci

Ontwerper Guillaume Henry verlaat Nina Ricci

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mensen

Twee weken geleden gingen de geruchten al dat Guillaume Henry het modehuis ging verlaten, maar deze worden nu pas bevestigd door Nina Ricci. Het merk bevestigde het nieuws tegen WWD middels een statement.

“Na een wederzijds bevredigende samenwerking van drie jaar, hebben Nina Ricci en Guillaume Henry samen besloten dat de ontwerper het modehuis zal verlaten na de presentatie van zijn fall-winter 2018-2019 collectie,” aldus het merk in een statement aan WWD. De betreffende show waarover gesproken wordt, is de show van afgelopen 2 maart. Op de website van het modehuis staat Henry als volgt omschreven: “Henry kleedt de vrouw van vandaag: de garderobe die hij maakt voor haar is begeerlijk en Henry’s mode vangt de tijdsgeest.” De komende collecties zullen gemaakt worden door een in-house ontwerpteam, aldus WWD. Een mogelijke opvolger voor Henry wordt niet genoemd en ook de volgende stappen in de carrière van de ontwerper worden niet besproken.

Nina Ricci-ontwerper Guillaume Henry verlaat modehuis

Henry volgde drie jaar geleden Peter Copping op als het creatieve hoofd van het Franse modehuis. Destijds meldde Ralph Toledano, toen hoofd van het modesegment bij moederbedrijf Puig, dat er grote ambities waren voor het modehuis en dat Henry zal helpen de groei van het merk te stimuleren. Voor zijn rol als het creatieve hoofd van Nina Ricci was Henry werkzaam als artistiek directeur van Frans modehuis Carven en als ontwerper voor Paule Ka. De ontwerper studeerde aan Beaux-Arts de Troyes, Ecole Duperré School of Design, Fashion and Creation en het Institut Français de la Mode.

Beeld: Nina Ricci AW2018 / Catwalkpictures

Guillaume Henry
Nina Ricci