• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Oud-directeur Abercrombie & Fitch beschuldigd van seksuele uitbuiting

Oud-directeur Abercrombie & Fitch beschuldigd van seksuele uitbuiting

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Abercrombie & Fitch winkelbeeld. Credits: Abercrombie & Fitch

Mike Jeffries, oud-directeur van de Amerikaanse modeketen Abercrombie & Fitch, wordt beschuldigd van seksuele uitbuiting, dat meldt de NOS op basis van een onderzoek van BBC. Jeffries en zijn partner Matthew Smith zouden tussen 2009 en 2015 seksfeesten gegeven hebben waarvoor jonge mannen geronseld werden. Acht mannen klagen Jeffries nu aan.

Uit het onderzoek van BBC blijkt dat een tussenpersoon op zoek ging naar jonge mannen om tegen betaling evenementen van de oud-directeur en zijn partner bij te wonen. Hoewel een deel wist dat het om een seksuele bijeenkomst ging, wisten zij niet wat er van ze verwacht werd. Anderen zouden misleid zijn over de aard van de evenementen. Alle mannen geven aan dat ze onder druk gezet zijn om mee te doen aan seksuele handelingen.

James Jacobson fungeerde als tussenpersoon bij het ronselen van de mannen. Hij zou hen een modellencarrière bij Abercrombie & Fitch aangeboden hebben, mits ze naar de bijeenkomsten zouden komen. Een deel daarvan zou daar ‘auditie’ moeten doen door seksuele handelingen bij de tussenpersoon uit te voeren. Daarnaast kregen anderen geld van Jacobson om kleding bij de modeketen te kopen, aldus de NOS.

De seksfeesten zouden plaatsgevonden hebben in Jeffries’ woningen in New York en in hotels in onder meer Londen, Venetië en Marrakesh.

Jeffries en Smith hebben volgens de NOS nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Jacobson ontkent zijn praktijken en zegt dat iedereen die naar de evenementen kwam, ‘wist waar hij aan begon’. De directie van Abercrombie & Fitch laat weten geschokt te zijn en ‘te walgen van het vermeende wangedrag’.

Het is niet de eerste keer dat de oud-directeur in opspraak komt. Zo werd hij in 2015 door oud-medewerkers voor de rechter gesleept, omdat hij destijds uitsluitend personeel aannam dat voldeed aan ‘het juiste lichaamstype’ en fysiek aantrekkelijk was.

Abercrombie & Fitch
Mike Jeffries