• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Prada Group CEO wil binnen drie jaar functie overdragen aan zoon

Prada Group CEO wil binnen drie jaar functie overdragen aan zoon

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Image: Prada

De Prada Group kan binnen nu en drie jaar door iemand anders geleid worden. De huidige CEO Patrizio Bertelli heeft namelijk uit de doeken gedaan dat hij binnen drie jaar de taak van CEO wil overdragen aan zijn zoon Lorenzo Bertelli. Het nieuws wordt gemeld door onder andere Vogue Business.

De jongere Bertelli werkt op dit moment al bij Prada als marketing directeur en hoofd van corporate social responsibility. De 33-jarige Lorenzo is de zoon van Bertelli en Miuccia Prada. Het zal aan de jonge Prada-telg zijn om te beslissen wanneer hij de CEO-taak op zich neemt, aldus Bertelli.

De plannen voor de opvolging van Bertelli werden onthuld op de Capital Markets Day van de Prada Group. Hier vertelde de groep ook dat het de jaarlijkse omzet wil verhogen van 3,2 miljard per jaar naar 4,5 miljard euro. Deze stijging moet op de middellange termijn behaald worden.

Daarnaast gaf Bertelli aan dat het bedrijf geen interesse heeft in samenwerkingen met grote luxe concerns en dat het niet op zoek was naar investeerders. Volgens de CEO heeft het bedrijf genoeg extra kapitaal.

Lorenzo Bertelli
Patrizio Bertelli
Prada Group