• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Priya Ahluwalia wint H&M Design Award 2019

Priya Ahluwalia wint H&M Design Award 2019

Door Caitlyn Terra

29 nov 2018

Mensen

“En de winnaar is…” Priya Ahluwalia heeft de H&M Design Award 2019 in de wacht gesleept, zo maakt het Zweedse merk bekend in een persbericht. Het merk reikt elk jaar een prijs uit voor de beste afgestudeerde modeontwerpers wereldwijd.

Ahluwalia gaat naar huis met 50.000 euro voor haar mannenmode collectie. “Ik ben echt extatisch> Ik had nooit durven dromen dat dit kon gebeuren. Het winnen van de H&M Design Award zorgt ervoor dat ik dit idee kan ontwikkelen tot een bedrijf dat echt duurzaam is van de basis uit,” aldus de ontwerper in het persbericht.

De winnende collectie bestaat uit gerecyclede materialen in combinatie met nieuwe duurzame stoffen. “Hierdoor laat het de mogelijkheden zien voor de toekomst op het gebied van milieu verantwoorde mode,” aldus het persbericht. Ahluwalia haalde inspiratie uit haar Nigeriaanse en Indiase erfgoed om kleding verspilling aan het licht te brengen en te laten zien dat tweedehands kleding gebruikt kan worden op een betekenisvolle manier.

“Priya is uniek, iets geheel nieuws en spannends. Ze is een ontwerper die duurzaamheid samenbrengt met draagbaarheid en mode. Priya bewijst dat avant garde mode ook duurzaam kan zijn,” aldus creatief directeur van H&M Ann-Sofie Johansson. Onder de genomineerden van dit jaar bevonden zich Hannan Vanspauwen en Rebecca Szmidt uit België en Guusje de Bruin uit Nederland.

De H&M Design Award werd in 2012 in het leven geroepen. Het eerste jaar won Nederlander Anne Bosman, van het merk Schepers Bosman, de prijs.

Beeld: H&M / Priya Ahluwalia (Links) en Ann-Sofie Johansson

H&M
H&M Design Award 2019
Priya Ahluwalia
priya uhlawalia