• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Public School benoemt voor het eerst een president

Public School benoemt voor het eerst een president

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne, de oprichters van Public School, hebben voor het eerst een president aangesteld voor hun modelabel: Anthony Landereau. Met de komst van een president hoopt het duo dat het label sneller kan groeien. Dat meldt WWD.

“Dit is onze eerste en enige president,” zegt Chow. “Op dit punt in ons bedrijf en de ontwikkeling van het merk, dachten we dat de tijd rijp was om het bedrijf te laten groeien.” Landereau zal de ‘noodzakelijke lijm’ bieden tussen alle projecten van de oprichters laat Chow weten, en hij zal zich concentreren op het creëren van een lange termijnvisie voor Public School, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd.

Landereau is de voormalig vicepresident van de accessoirelijn voor vrouwen bij Marc Jacobs International, waar hij acht jaar werkzaam was. Daarvoor werkte hij bij Saks Fifth Avenue, Kenzo en Polo Ralph Lauren.

Chow en Osborne houden de creatieve leiding over het bedrijf. Naast Public School zijn ze ook de creatief directeuren van de vrouwenlijn van DKNY. “We besteden veel tijd aan DKNY en we hebben iemand nodig om ons in een nieuwe richting te duwen en het tot een echt bedrijf te kunnen maken, zodat we er voor altijd kunnen zijn. We kennen onze sterke en zwakke punten.”

Volgens de nieuwe president heeft Public School momenteel een jaaromzet van tussen de 4 en 5 miljoen dollar, met een verkoopgroei van 30 procent per jaar. Vooral de womenswear, die in de herfst van 2014 gelanceerd is, doet het goed. De vrouwenlijn is nu groter dan de mannenlijn en volgens Landereau is de potentie voor verdere uitbreiding ‘voelbaar’.

Public School