• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Puma neemt zangeres Rihanna aan als creatief directeur

Puma neemt zangeres Rihanna aan als creatief directeur

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij River Island kon Rihanna al oefenen. Vorig jaar ontwierp de popster onder andere jersey rokken, lange jurken met flinke splitten en jasjes in neonkleuren voor de Britse moderetailer. Puma was te spreken over Rihanna's ontwerpkwaliteiten en bood haar een contract aan om creatief directeur van de damesmodecollecties te worden bij het sportmodemerk.

Of de celebrity in de praktijk veel achter de tekentafel gaat zitten is echter de vraag. In het meerjarige contract van Rihanna staat namelijk ook dat ze het gezicht gaat worden van de Puma damesmode collecties. Het is de bedoeling dat de zangeres bij Puma vrouwen gaat 'versterken in trainingen en daar buiten'. Ook moet ze sportende vrouwen zelfvertrouwen geven. Puma schrijft in een persbericht dat Rihanna samen met Puma collecties zal ontwerpen en customizen.

"Dat Rihanna het contract heeft ondertekend is een fantastische stap voor Puma," zegt Bjørn Gulden, CEO van het sportmodemerk. "Haar wereldwijde bekendheid, haar charisma, individualiteit en ambitie - al deze dingen maar haar de perfecte ambassadeur voor ons merk. Ze past ook precies bij de waarden van Puma: ze is zelfverzekerd, dapper, vastberaden en vrolijk."

Kering wil Puma verkopen

Het aanstellen van Rihanna als creatief directeur komt tegelijk met het nieuws dat het moederbedrijf van Puma, Kering, van het merk af wil. Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat Kering Puma eerder dit jaar al aan een beleggingsfonds uit Quatar probeerde te slijten.

Het Franse modeconcern Kering - ook eigenaar van van luxe merken als Gucci, Balenciaga en Alexander McQueen - probeert van Puma al vijf jaar lang een succesvol sportmodemerk te maken, tevergeefs. De markt voor sportmode is lastig. Nike domineert de markt. Bovendien is Puma al sinds de oprichting in een strijd verwikkeld met Adidas. Adolph Dassler richtte in de jaren twintig samen met zijn broer Rudolph de Gebrüder Dassler Shuhfabrik op, nu Adidas. Toen de broers ruzie kregen, besloot Rudolf om Puma op te richten.

Puma
Rihanna