• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Raf Simons verlaat Dior

Raf Simons verlaat Dior

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Raf Simons heeft zijn baan als creatief directeur bij Christian Dior opgezegd. Dat heeft het Franse modehuis vanavond bekend gemaakt.

De collectie die Dior eerder deze maand presenteerde op de Parijse modeweek is de laatste van Simons hand. "Na een diepe reflectie heb ik besloten mijn post als creatief directeur voor Christian Dior's women's collectie te verlaten," zegt de Belgische modeontwerper in een verklaring. "Mijn beslissing is volledig gebaseerd op mijn verlangen om mij te focussen op andere interesses in mijn leven, waaronder mijn eigen merk [Raf Simons, red], en de passies die mij stimuleren buiten mijn werk. Het was een immens privilege om voor Dior te werken."

Bernault Arnault, eigenaar van Dior en moederbedrijf LVMH, en Dior CEO Sidney Toledano laten in de statement weten dat ze de Simon's beslissing respecteren en danken hem ook voor zijn exceptionele creatieve bijdrage.

Simons heeft drie jaar als creatief directeur bij het Franse modemerk gewerkt. Hij nam in 2012 het stokje over van John Galliano. De nieuwe creatief directeur had toen acht weken om zijn eerste couturecollectie te maken, een intensieve periode die gedocumenteerd werd in de onlangs verschenen film ‘Dior and I’ van Frédéric Tcheng.

Het is nog niet duidelijk wie Simons zal opvolgen.

Morgen brengt FashionUnited verslag van de bijdrage van Simons; wat zijn 3,5 jaar creatief leiderschap het modehuis heeft opgeleverd.

Video: Christian Dior SS16.
Christian Dior
Dior
LMVH
Raf Simons