• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Rinke Tjepkema nieuwe hoofdredacteur Vogue Nederland

Rinke Tjepkema nieuwe hoofdredacteur Vogue Nederland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De opvolger van Karin Swerink is bekend. Adjunct-hoofdredacteur Rinke Tjepkema volgt Swerink op als hoofdredacteur bij Vogue Nederland, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Tjepkema is per direct aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur. “Ik ben opgegroeid met buitenlandse edities van Vogue en droomde altijd van een Nederlandse Vogue,” aldus de nieuwe topvrouw in het persbericht. “Ik ben enorm verheugd en vereerd om de rol van hoofdredacteur op me te nemen en kijk er naar uit om Vogue nog relevanter, inclusiever en persoonlijker te maken.” Tjepkema heeft hiervoor gewerkt bij Grazia en Glamour voordat ze in 2011 digital editor werd toen Vogue Nederland gelanceerd werd. Ze werd vervolgens redactiechef en adjunct-hoofdredacteur.

Vogue Nederland is onderdeel van Condé Nast en wordt uitgegeven door Hearst Netherlands. “Rinke is een Vogue-vrouw in hart en nieren met jaren ervaring bij het tijdschrift - van online content tot high-end modejournalistiek. Ze is de perfecte nieuwe generatie multimedia hoofdredacteur met het volste begrip van de Vogue-lezer. Ik geloof dat ze de doelgroep kan betrekken in nieuwe discussies en een frisse visie voor Vogue Nederland brengt,” aldus Karina Dobrotvorskaya, van Condé Nast International, in het persbericht.

Beeld: Via Vogue, door Pablo Delfos

Karin Swerink
Rinke Tjepkema
Vogue Nederland