• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Rodrigo Bazan wordt CEO van Thom Browne

Rodrigo Bazan wordt CEO van Thom Browne

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De recentelijk vertrokken CEO van Alexander Wang heeft een nieuwe baan. Rodrigo Bazan is aangesteld als CEO van Thom Browne. Dat meldt WWD.

Bazan heeft al 15 jaar ervaring in de mode-industrie. Naast zijn 5 jaar bij Alexander Wang werkte hij eerder bij Alexander McQueen en Marc Jacobs International.

Browne laat in een statement weten dat Bazan ‘toegewijd is, kennis heeft van de cultuur en een langetermijnvisie heeft voor de groei van Thom Browne’. “Met zijn leiderschap zal hij in staat zijn om Thom Browne en de belangrijke business evenals de belangrijke collectie voor zowel mannen als vrouwen wereldwijd te leiden.”

De aanstelling zou tevens wijzen op de invloed van private equity firma Sandbridge Capital, die eerder dit jaar een meerderheidsaandeel kreeg in het bedrijf. Volgens de managing director van Sandbridge en voorzitter van Thom Browne heeft Bazan ‘een bijzondere combinatie van talenten’.

Bazan laat aan WWD weten: “Thom heeft zich ontwikkeld als een modern modehuis, met diepe wortels in de Amerikaanse cultuur en een sterk point of view. Dit is een geweldige basis waar we een globaal leidende business kunnen ontwikkelen.”

Thom Brown richtte zijn bedrijf in 2001 op. Hij werd bekend om zijn pakken met cropped pants en zijn imposante modeshows, en inmiddels is er ook een vrouwenlijn toegevoegd aan het label. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een omzet van 80 tot 90 miljoen dollar (70 tot 78 miljoen euro). Het merk wordt in 180 winkels verkocht in 25 landen, waarvan 15 flagshipstores in New York, Tokyo, Hongkong, Seoul en Londen.

Beeld: Facebook Thom Browne

ALEXANDER WANG
Rodrigo Bazan
thome browne