Roland Palmer wordt CEO Alibaba Group Nederland

Roland Palmer is aangesteld als de nieuwe CEO van Alibaba Group Nederland. Hij gaat de nieuwe Nederlandse tak van de Chinese e-commercegigant leiden, nu er een nieuw kantoor wordt gevestigd in Amsterdam. Ook wordt hij directielid van Alibaba Group Europe.

Vanuit het nieuwe kantoor aan de Amsterdamse Vijzelgracht wil Alibaba meer Europese merken en producten van grote en kleine bedrijven gaan introduceren bij de Chinese consument. Michael Evens, de president van Alibaba Group laat weten dat hij blij is met de aanstelling van Palmer: “Roland heeft de ervaring en diepgaande kennis om succesvolle teams en internationale mogelijkheden voor bedrijven te creëren. Wij zijn vereerd hem in huis te hebben als directeur van Alibaba Group Nederland en lid van het Alibaba Group EU directieteam.”

Palmer voegt toe: “Dit is een spannende tijd om bij Alibaba Group te beginnen, zeker gezien de huidige groei van het bedrijf en de internationaliseringsplannen. We zijn al jarenlang bekend met de mogelijkheden om producten vanuit China naar Nederland te importeren, maar de wereld is snel aan het veranderen en met Alibaba Group als ‘de poort naar China’ ontstaat een grote kans om onze producten juist ook richting China te exporteren. De Chinese middenklasse bestaat uit 400 miljoen consumenten die internationale producten kopen. Naar verwachting zal dit aantal in de nabije toekomst toenemen tot 500 miljoen. Dit is goed nieuws voor het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven. Ik kijk er naar uit om merken en retailers uit de Benelux te introduceren bij deze Chinese consumenten, die staan te popelen om de kwaliteit van internationale producten te ervaren."

Eerder was Palmer -de neef van wijlen Jaap Blokker- CEO van Blokker Holding, ook werkte hij als strategieconsultant bij managementadviesbureau Bain & Company en senior manager bij bedrijven als Coca Cola Nederland en Unilever Foods UK.

Meer weten over de komst van Alibaba in Nederland? Lees ook: Alibaba vestigt kantoor in Nederland

Beeld: Alibaba

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN