• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Schepers Bosman genomineerd voor modeprijs Les Etoiles

Schepers Bosman genomineerd voor modeprijs Les Etoiles

Door Esmerij van Loon

7 jul. 2017

Mensen

Ontwerpduo Schepers Bosman staat in de finale van de ‘Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition’, een ontwerpwedstrijd voor jong talent. De hoofdprijs is 20 duizend euro. Op 25 september as. vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de modeweek in Parijs.

Les Etoiles is vorig jaar in het leven geroepen door Mercedes-Benz. Het automerk wil hiermee jong ontwerptalent ondersteunen. Voor de eerste editie in 2016 werd de Nederlandse ontwerpster Liselore Frowijn genomineerd. Tijdens de finale in Parijs tonen de negen kanshebbers een mini collectie. Naast Schepers Bosman zijn ook de Britse Catarina Ferreira en de Franse ontwerpers Clara Daguin, Ludovic Winterstan, Mazarine (Hélène Timsit en Quentin Poisson) en Wilfried Lantoine genomineerd. Verder staan Quoï Alexander (VS), Neith Nyer (Brazilië) en Edeline Lee (Canada) in de finale.

Schepers Bosman is een creatief samenwerkingsverband tussen Sanne Schepers (1989) en Anne Bosman (1988). Beiden studeerden in 2011 cum laude af aan ArtEZ. Schepers vervolgde haar studie aan het IFM in Parijs. Bosman studeerde in 2014 af aan Central Saint Martins in Londen. In de afgelopen jaren won Schepers de Lichting G-Star Raw Talent Award en Bosman twee H&M Design Awards.

Op zaterdag 15 juli as. toont het duo de nieuwste collectie tijdens Fashionweek in Amsterdam.

Foto: Mercedes-Benz Les Etoiles / Schepers Bosman