• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Sir Philip Green niet langer miljardair

Sir Philip Green niet langer miljardair

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sir Philip Green, voorzitter van de Arcadia Group, is volgens The Sunday Times ‘Rich List 2019’ niet langer miljardair. Volgens de krant halveerde dit jaar het fortuin van de zakenman. De retailmagnaat is volgens de krant naar schatting ‘nog maar’ 950 miljoen Britse pond waard (omgerekend in euro’s nog steeds 1,1 miljard euro).

Het is de eerste keer in 17 jaar dat Green de miljardairslijst van de krant niet haalt. Green en zijn vrouw Tina staan nu op plaats 156 op de jaarlijkse ranglijst van rijksten ter wereld. Het Britse echtpaar, dat woonachtig is in Monaco, had volgens de krant in 2007 nog een vermogen ter waarde van 4,9 miljard Britse pond (omgerekend 5,6 miljard euro).

Sir Philip Green werd in 2011 verkozen tot International Retailer of the Year door de Amerikaanse National Retail Federation (NRF). Vanaf 2014 ziet de zakenman de winst van Arcadia Group dalen. Green werd in 2015 onderwerp van gesprek toen hij warenhuisketen BHS voor 1 Britse pond verkocht aan Dominic Chappell, die eerder al eens failliet was verklaard. De warenhuisketen viel 13 maanden later. Volgens The Guardian gingen er, als gevolg van het vallen van de keten, 11.000 banen verloren waardoor een pensioentekort ontstond van ongeveer 571 miljoen Britse pond (661 miljoen euro).

De zakenman kwam in 2018 in het nieuws nadat de Britse oud-minister Peter Hain in het Hogerhuis verklaarde dat Green door vijf vrouwen werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten en zich daarnaast ook aan racisme zou hebben bezondigd.

Arcadia Group
Sir Philip Green
The Sunday Times Rich List 2019
Tina Green
warenhuisketen BHS