Ted Baker benoemt nieuwe CEO, kondigt joint venture in China aan

Ted Baker heeft Lindsay Page benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt middels een persbericht. Page diende al als waarnemend CEO nadat voormalig chief executive Ray Kelvin in december 2018 vrijwillig verlof nam en uiteindelijk in maart van dit jaar ontslag nam na beschuldigingen van ‘dwingen tot knuffelen’, ‘seksuele suggesties’ en het ‘strelen van mensen hun nek’.

"Wij zijn verheugd om de benoeming van Lindsay als onze nieuwe CEO te bevestigen. Lindsay is een belangrijke drijvende kracht geweest in de uitbreiding van Ted Baker als wereldwijd lifestyle merk in de afgelopen 22 jaar. Hij wordt door onze teams en onze partners uitzonderlijk goed gewaardeerd, waardoor hij de uitstekende kandidaat voor de rol is,” zegt Executive Chairman David Bernstein over de aanstelling.

Lindsay Page nieuwe CEO Ted Baker

Page werd in februari 1997 als financieel directeur benoemd bij Ted Baker en nam in juli 2014 de bijkomende rol van Chief Operating Officer op zich. "We hebben een sterk merk en uitstekende teams over de hele wereld, en ik ben ervan overtuigd dat we samen zullen blijven bouwen aan ons succes en Ted Baker zullen blijven ontwikkelen als een wereldwijd lifestyle merk," zegt Page in de verklaring.

Naast het aanstellen van een nieuwe CEO, kondigde Ted Baker middels een persverklaring woensdag ook een joint venture met China aan. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met Shanghai LongShang Trading Company Ltd.(LS), een bedrijf dat in de Verenigde Staten gevestigd is, om een joint venture op te richten op het vasteland van China, Hongkong en Macau. Volgens het persbericht zal Shanghai LongShang Trading Company Ltd. zijn rechten onder de joint venture overdragen aan een nieuw opgerichte holding in Hongkong dat volledig in handen zal zijn van LongGoal en Infra-Apparel Group. De joint venture zal de lange termijn uitbreiding van Ted Baker in deze markten aansturen.

"We zijn erg enthousiast over de volgende fase in de groei van Ted Baker op de belangrijke Chinese markt. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in de introductie van het merk bij Chinese klanten en we zijn ervan overtuigd dat de oprichting van deze joint venture op de lange termijn een zinvolle groei zal opleveren,” aldus de nieuwe CEO van Ted Baker Lindsay Page.

Beeld: Ted Baker Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN