• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Vroege carrière bij TJX: Pietro Gallo, inkoper

Vroege carrière bij TJX: Pietro Gallo, inkoper

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Credits: TJX Companies, Inc.

TJX Europe is onderdeel van The TJX Companies, Inc. (NYSE:TJX) en bestaat uit de merken TK Maxx en Homesense. Beide winkelketens hanteren een spannend 'off-price' concept, waarbij unieke merkartikelen aangeboden worden tegen prijzen die tot wel 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijs.

TJX biedt een seizoensgebonden assortiment aan merk- en designerproducten: van mode voor het hele gezin tot accessoires en van schoonheidsproducten tot woonartikelen. TK Maxx focust zich zowel op kleding als op huis- en keukenartikelen, terwijl Homesense zich voornamelijk specialiseert in woondecoratie. TK Maxx en Homesense zorgen voor een unieke, schatzoekachtige winkelbeleving waar klanten bij elk bezoek weer nieuwe inspiratie kunnen opdoen en speciale items kunnen ontdekken tegen aantrekkelijke prijzen.

Om te achterhalen wat het betekent om voor TJX Europe te werken, heeft FashionUnited gesproken met Pietro Gallo. Hij lichtte zijn rol binnen de inkoopafdeling toe, besprak de groeimogelijkheden binnen het bedrijf en gaf advies aan mensen die overwegen om bij TJX Europe aan de slag te gaan.

Pietro Gallo, Inkoper bij TJX Companies Credits: TJX Companies, Inc.

Kun je iets vertellen over jezelf, je achtergrond en hoe je bij TJX Europe terecht bent gekomen?

Mijn naam is Pietro, ik ben 33 jaar en kom oorspronkelijk uit Milaan. Daar heb ik Oude Geschiedenis gestudeerd. In 2014 ben ik naar Londen verhuisd en heb daar vier jaar voor een andere retailer gewerkt. Mijn passie voor mode en retail is daar ontstaan. In 2018 heb ik de overstap naar TJX Europe gemaakt. De aanwezigheid van een inkoopkantoor van TJX Europe in Milaan trok me aan om te solliciteren voor de positie van 'Head Office Graduate' in het Verenigd Koninkrijk.

In mijn vrije tijd ben ik een sportliefhebber, zowel als toeschouwer als actief deelnemer. Ik houd ook van goed eten en wijn, wat handig is in mijn rol als inkoper van voedingsmiddelen en wijnen voor TJX Europe – ik kijk altijd uit naar het ontvangen van nieuwe samples! Verder geniet ik van reizen en backpacken over de hele wereld.

Wat doe je als inkoper bij TJX?

Als inkoper is geen enkele dag hetzelfde. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor het inkopen van voedingsmiddelen en wijnen voor TJX Europe. Dit houdt in dat ik continu op zoek ben naar nieuwe producten, leveranciers en kansen. Ik onderhoud ook de relaties met bestaande leveranciers en baseer mijn inkoopbeslissingen op hun prestaties.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Mijn werkdagen variëren sterk. Op maandagen bespreek ik meestal de verkoopcijfers met mijn team in Milaan. Dinsdag en woensdag zijn doorgaans gereserveerd voor marktbezoeken en het ontmoeten van leveranciers. Donderdag houd ik me bezig met het plaatsen van bestellingen, en vrijdag bereid ik me voor op de komende week.

Daarnaast reis ik elke maand door Europa om onze winkels en de concurrentie te bezoeken, wat absoluut een van mijn favoriete aspecten van mijn werk is.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Wat ik het meest waardeer, is de autonomie en het vertrouwen dat TJX Europe me biedt. Het bezoeken van winkels en het ontdekken van nieuwe producten geeft me veel voldoening. De samenwerking met collega's, zowel in Milaan als op onze andere Europese locaties, is voor mij cruciaal. De unieke bedrijfscultuur van TJX Europe maakt het een fantastische plek om te werken.

Daarnaast heb ik tijdens mijn periode bij TJX Europe veel waardevolle vriendschappen opgebouwd, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Milaan. Als ik naar Londen reis, verblijf ik vaak bij collega's die goede vrienden zijn geworden.

Welk diploma en welke vaardigheden zou je aanraden aan mensen die een soortgelijke functie ambiëren?

Bij TJX Europe zijn sollicitaties uit alle studierichtingen welkom en worden deze zelfs gestimuleerd. Het belangrijkste voor TJX is de interesse en passie voor het bedrijf waarbij je solliciteert en voor de retailsector in het algemeen. Zoals ik eerder al aangaf, heb ik een diploma in Oude Geschiedenis. Toen ik solliciteerde voor het afstudeerprogramma, zorgde ik ervoor dat mijn passie voor mode en mijn enthousiasme voor retail duidelijk naar voren kwamen.

Wat maakt TJX Europe anders dan andere kledingbedrijven?

TJX Europe hanteert een geheel ander inkoopmodel dan de rest van de Europese concurrentie - en dat is precies wat het zo succesvol maakt! Daarnaast is het een bedrijf dat zich sterk focust op de ontwikkeling van alle medewerkers, en dit aspect is diep verweven in de bedrijfscultuur en de doelstellingen.

Welke soorten functies biedt TJX Europe?

TJX Europe heeft een breed scala aan functies, variërend van posities op het hoofdkantoor tot banen in filialen, distributie- en verwerkingscentra. Bij TJX Europe krijg je toegang tot uitstekende carrièremogelijkheden en kansen op promotie, en heb je de vrijheid om jezelf te zijn. Je wordt onderdeel van een organisatie die individualiteit waardeert en het belang van een goede balans tussen werk en privé inziet.

Of je nu voor een starterspositie bij ons kiest, je kunt erop rekenen dat je je vaardigheden en kennis ontwikkelt in een ondersteunend tempo.

Heb je tips voor mensen die bij TJX Europe willen werken?

Werken bij TJX Europe is een geweldige ervaring. Mijn advies zou zijn om open te staan voor nieuwe ervaringen en nieuwsgierig te blijven. Probeer zoveel mogelijk te leren over TJX Europe en het specifieke programma waarin je geïnteresseerd bent. Neem ook een kijkje op de social media kanalen van TJX om meer over ons te weten te komen en bezoek een van onze winkels om ons productassortiment te zien. Het bekijken van onze e-commerce websites voordat je solliciteert, kan je ook een goed beeld geven van de geweldige producten die wij verkopen.

Welk advies zou je geven aan mensen die beginnen in deze branche?

Wees nieuwsgierig, stel veel vragen en probeer zoveel mogelijk van je collega's te leren. Bij TJX Europe geloven we dat nieuwsgierigheid en het stellen van vragen cruciaal zijn voor samenwerking en persoonlijke ontwikkeling op elk niveau binnen de organisatie.

Buyer
TJX Companies
Workinfashion