5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

De Haute Couture Fashion Week vindt traditiegetrouw plaats in de laatste week van januari. Met handgemaakte producten in de hoogste prijsklasse, bestaat haute couture alleen in Parijs en wordt het gezien als het hoogtepunt van de mode. FashionUnited verzamelde highlights van de modeweek. Vergaapt u zich aan de indrukwekkende creaties van de couture elite.

Vetements

De uitnodiging voor de show, een identificatiekaart met foto’s van mensen met verschillende leeftijden en afkomst, was een voorbode. Vetements, het prêt-à-porter label dat voor de tweede keer showt tijdens de coutureweek, zette in op diversiteit. Demna Gvasalia stuurde stereotypes de catwalk op, waaronder de chique Parisienne, een emo en een gothic. Dat de catwalkshow traditioneel werd afgesloten met een bruidsjurk, was een eerste voor Vetements.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto’s: Vetements. Credit: Catwalkpictures.com

Chanel

Karl Lagerfeld liet zich voor Chanel’s couturecollectie inspireren door Alberto’s Giacometti’s sculptuur ‘Spoon Woman’ uit 1920. De pastelkleurige mantelpakjes tonen een nieuw silhouet, waarbij ovale, bollende rokken het accent leggen op de heupen en riemen zorgen voor een empire-taille. Het spiegeldecor geeft gasten 360 graden zicht op de collectie. Lily-Rose Depp, de 17-jarige dochter van de Amerikaanse acteur Johnny Depp, heeft de eer het slotstuk te dragen: een oudroze bruidsjapon opgebouwd uit talloze ruches.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto’s: Chanel. Credit: Catwalkpictures.com

Christian Dior

De tuinen van het Musée Rodin werden voor het couturedebuut van Maria Grazia Chiuri voor Dior omgetoverd tot een met mos bekleedde, sprookjesachtige setting. Chiuri presenteert romantische japonnen met Renaissance silhouet - strakke korset-lijfjes en wijde rokken - van gelaagde semi-transparante materialen als tule. Daarbij dragen de modellen vlinder-maskers en haarstukjes met bloemen of veren.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto’s: Christian Dior. Credit: Catwalkpictures.com

Valentino

Pierpaolo Piccioli kiest voor zijn eerste solo couturecollectie voor een klassiek, recht silhouet. Het kleurenpalet wordt gedomineerd door ivoor en zachte pasteltinten. De elegante maxi-japonnen gemaakt van soepel vallende, bijna vloeiende materialen als zijde en voile, eleveren modellen tot romeinse en griekse godinnen.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto: Valentino. Credit: Catwalkpictures.com

Schiaparelli

Modehuis Schiaparelli mag zich vanaf nu tot de selecte kring van Parijse haute couture huizen rekenen. Met de benoeming heeft Schiaparelli haar opmerkelijke herleving afgerond. Het historische modemerk, in 1927 opgericht door Elsa Schiaparelli, werd in de jaren dertig bekend om haar samenwerkingen met surrealistische kunstenaars. Het merk sloot in 1954 echter haar deuren en keerde pas drie jaar geleden terug op de markt toen Tod’s-CEO Diego Della Valle het merk nieuw leven inblies. Sinds april 2015 worden Schiaparelli’s collecties ontworpen door Bertrand Guyon. In de couturecollectie SS17 komt ook Schiaparelli’s signature kleur ‘shocking pink’ terug.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto: Schiaparelli. Credit: Catwalkpictures.com

En als bonus: Viktor & Rolf

‘Boulevard of Broken Dreams, zo luidt de titel van Viktor & Rolf’s couture SS17 collectie. Zette het ontwerpduo vorig seizoen de schaar in eigen eerdere creaties, nu gebruikte Viktor & Rolf elementen uit vintage cocktail- en avondjurken uit verschillende decennia als basismateriaal.

5x hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Foto: Viktor & Rolf. Credit: Catwalkpictures.com

Meer Fashion Week highlights? Lees ook:

Terugblik: Dit was Parijs Fashion Week Men

Homepage foto: Chanel. Credit: Catwalkpictures.com

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN