Alexander Wang verandert zijn schema. De ontwerper zal vanaf dit jaar zijn collecties in juni en december tonen en stapt daarmee af van het traditionele Fashion Week schema.

Wang’s show op de aankomende New York Fashion Week zal daarmee voorlopig ook de laatste zijn volgens het schema. De pre-collecties en de hoofdcollecties zullen voortaan tegelijkertijd getoond worden. Het merk verandert het schema om op deze manier de klant beter te voorzien. De producten zullen vanaf nu maandelijks geleverd worden. “Deze innovatieve aanpak verpakt het product nu naar de maand dat het wordt verscheept, in plaats van de achterhaalde strategie van ‘resort’ of ‘pre-fall’,” aldus CEO Lisa Gersh in een statement. “Onze klanten krijgen hierdoor relevantere en constante merchandise door het jaar heen.”

Wang is niet de eerste die van het officiële schema afstapt. Onder andere Altazurra, Thom Browne en Public School hebben al bekend gemaakt niet meer aan het schema van New York Fashion Week mee te doen. Volgens WWD is het CFDA, de organisator van de modeweek, al bezig met het ontwikkelen van een nieuw format voor de week in juni en december.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN