• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amfi-merk Individuals is terug met duurzamere aanpak

Amfi-merk Individuals is terug met duurzamere aanpak

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Individuals is terug. Na een tijdelijke stop van tien maanden presenteert het merk van het Amsterdam Fashion Institute nu een nieuwe, duurzamere aanpak. “Individuals is klaar om de industrie te veranderen,” aldus het persbericht.

De stop werd in het leven geroepen om het concept van Individuals te veranderen en daardoor beter op de huidige industrie aan te laten sluiten. Voor de Individuals-collectie werkten elk seizoen student van de ontwerp, management en branding afdelingen samen voor de presentatie van 30 looks. In plaats van 30 items wordt vanaf nu maar één item gepresenteerd. “Elk semester zal het product een creatie zijn die ontstaat vanuit onderzoek en ontwikkeling en moet zo duurzaam en transparant mogelijk zijn,” aldus het persbericht.

“Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, maar we weten allemaal dat de mode industrie moet veranderen als deze wil blijven bestaan,” aldus Charlotte Lokin, het hoofd van damesmodemerk Individuals. “Door Individuals te herstructureren hopen we een school format te ontwikkelen die huidige maatstaven in de industrie bevraagt, ontdekt en uitdaagt. Tegelijkertijd hopen we ook een nieuwe visie te ontwikkelen over wat de mode industrie kan zijn.”

AMFI
Amsterdam Fashion Institute
Fashion Education
Individuals