• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Asos en Helsinki Fashion Week onder winnaars Peta Fashion Awards 2018

Asos en Helsinki Fashion Week onder winnaars Peta Fashion Awards 2018

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

'Het grootste luxe fashion moment' van 2018 is de ban op bont volgens Peta. De dierenrechtenorganisatie maakte middels een persbericht de winnaars van de Peta Fashion Awards 2018 bekend. Coach, Burberry, Michael Kors en Diane von Furstenberg, Versace en Furla kondigden onder meer aan te stoppen met het verwerken van bont.

Helsinki Fashion Week heeft van Peta de titel 'het meest progressieve fashion event' gekregen voor de beslissing leer te bannen van de catwalk. Het eerste evenement dat leervrij wordt, vindt plaats in juli 2019.

Asos is door Peta 'het meest progressieve online platform' gekroond voor de beslissing mohair, zijde, veren, kasjmier uit het aanbod te schrappen. Het 'grootste high street modemoment' volgens Peta was de ban op mohair. Nadat dierenrechtenorganisatie PETA begin mei dit jaar de wrede behandeling van de angorageit in Zuid-Afrika aan het licht bracht, lieten onder meer Inditex, H&M, Gap Inc, Arcadia Group en Esprit weten het materiaal niet meer te gaan gebruiken.

De reacties van moderetailers die volgden op de onthulling van PETA laat zien dat er een algemene een verschuiving plaatsvindt waarbij consumenten meer belang hechten aan een ethische en duurzame productie van hun kleding. De belofte van de grote modenamen om mohair te bannen kwam vijf jaar nadat PETA undercover beelden publiceerde van boerderijen in China waar de wol van Angorakonijnen ruw van de dieren werd afgetrokken. Na dat moment lieten meer dan 300 modebedrijven van over de hele wereld weten geen angora meer te gebruiken in hun collecties.

De overige winnaars van de Peta Fashion Awards 2018:
Ecopel kreeg de 'Innovatie Award' toegewezen voor zijn nieuwe nepbont stof gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Felder Felder ging naar huis met de 'samenwerking award' voor de capsulecollectie, jassen van gerecyclede materialen, die het merk maakte met Ecoalf. Jakke won de 'beste wolvrije collectie' voor nieuwe knitwear lijn. Save the Duck kreeg de titel 'best donsvrije merk' voor de gerecyclede jassen. De Vegan Awards werden vergeven aan Alexandra K ('beste vegan tassen'), Dr Martens ('beste vegan schoen') en Veja ('beste vegan schoenencollectie').

Asos
Bont
Helsinki Fashion Week
Mohair
PETA
Vegan