• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Balenciaga: Demna Gvasalia's mannenmode debuut in Parijs

Balenciaga: Demna Gvasalia's mannenmode debuut in Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Onder creatieve leiding van Demna Gvasalia heeft Balenciaga voor het eerst in de geschiedenis de herenmodelijn van het 99-jarige modehuis op de catwalk gepresenteerd.

Als showlocatie werd de bovenste verdieping van een school met een prachtig glazen koepel in het 7e arrondissement gebruikt. Een intieme locatie, met slechts drie rijen aan stoelen.

Balenciaga: Demna Gvasalia's mannenmode debuut in Parijs

Vernieuwend volume in de SS17 collectie van Balenciaga

Vetements ontwerper Demna Gvasalia (geboren in Georgië, gestudeerd in Antwerpen) onthulde in februari zijn eerste collectie voor Balenciaga. Toen presenteerde Gvasalia klassieke geruite jurken en rokpakken met overdreven hoge schouders en brede heuppartijen. In de mannencollectie voor lente/zomer 2017 heeft Gvasalia diezelfde klassieke geruite stof verwerkt en eveneens buitenproportionele schouderpartijen in het silhouet doorgevoerd. In tegenstelling tot de vrouwenlooks waarbij het volume de lichaamscurve volgde, is de mannenmodecollectie voornamelijk recht toe, recht aan. Kostuumjasjes zijn boxy en lineair.

Gvasalia showt ook heel aangesloten kostuums met een 'gekrompen in de wasmachine-look'. Onder pantalons met cropped lengte worden gekleurde laarzen met een plateauhak gedragen, onder de kostuum shorts kniehoge laarzen. Opvallende accessoires zijn de riemkettingen en felgekleurde leren tassen die doen denken aan Balenciaga's eerdere 'boodschappentas' en de nylon shopper van Ikea. Subtiele streetwear referenties zijn de pet en het bomberjack.

De laatste modellen met androgyn uiterlijk, dragen barokke kostuums, of slechts delen van een kostuum, het gilet.

Foto 1 en 4: Printscreens video Balenciaga.com.

Foto 2 en 3: Catwalkpictures.com

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klikt u hier. Paris Fashion Week: Men is traditiegetrouw de hekkensluiter van de internationale mannenmodeweken. Paris Fashion Week: Men vindt nog plaats tot en met 26 juni.

Balenciaga
Menswearcatwalkseason
Paris Fashion Week Men