• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bode presenteert behalve mannenlijn ook nieuwe vrouwenlijn tijdens Parijse modeweek

Bode presenteert behalve mannenlijn ook nieuwe vrouwenlijn tijdens Parijse modeweek

Door Nora Veerman

17 jan 2023

Mode

De herfst-wintercollectie 2020 van Bode. Beeld: Launchmetrics Spotlight

Het populaire modelabel Bode krijgt naast een mannenlijn ook een vrouwenlijn. “Heel blij om te delen dat ik deze week in Parijs een vrouwenkledinglijn lanceer,” schrijft oprichter en hoofdontwerper Emily Adams Bode Aujla op Instagram. “Ik maak al zeven jaar mannenmode en ik verheug me zo op dit nieuwe deel van ons verhaal.”

In de foto naast de tekst wordt ook al een tipje van de sluier opgelicht: op de voorgrond van de foto zit de ontwerper zelf, op een kruk, achter haar staat singer-songwriter Gracie Abrams in een wit katoenen proefmodel van een van de jurken uit de eerste vrouwencollectie.

Behalve jurken omvat de collectie ook rokken, tops, vesten, jassen en een variatie op lingerie, zo is te lezen in een interview met Adams Bode Aujla dat vanmiddag werd gepubliceerd op de website van Vogue. Net als de mannenlijn zijn er ‘rustige, complexe texturen en patronen’ bij.

De ontwerper gebruikt voornamelijk antieke stoffen voor haar creaties, maar net als de mannenlijn is de vrouwenlijn 'niet een kwestie van oude stukken opnieuw maken - het zijn grootse ideeën herzien voor het heden, in stoffen die verschillende geschiedenissen communiceren’, aldus Vogue-redacteur Robert Sullivan. Sullivan mocht namens Vogue al een blik op de collectie werpen.

Adams Bode Aujla won met haar mannenmodelijn dit najaar nog een CFDA-Award. De eerste vrouwencollectie van Bode wordt komende zaterdag getoond tijdens de Parijse mannenmodeweek.

Bode
Emily Adams Bode Aujla