Bottega Veneta blijft mannen- en vrouwenmodeshows combineren

Vanaf 2017 voegt Bottega Veneta de mannen- en vrouwencollecties definitief samen op de catwalk. Het luxe label gaat twee keer per jaar de collectie presenteren: in februari en september. De shows zullen gehouden worden in Milaan. Dat melden diverse media.

In september combineerde het Italiaanse label de mannen- en vrouwencollecties voor het eerst. Dat was ter ere van het 50-jarig bestaan van het merk en het 15-jarig jubileum van creatief directeur Tomas Maire.

De beslissing om beide collecties in de catwalkshows te presenteren is een ‘natuurlijke ontwikkeling’, als gevolg van de lente-/zomer 2017 modeshow. “Het universum van Bottega Veneta is gebouwd op beide genders,” zegt Bottega Veneta in een statement. “Als gevolg daarvan is het showen van de vrouwen- en mannenlijn samen een organische stap die de evolutie van Tomas Maier’s creatieve visie laat zien.”

Bottega Veneta blijft mannen- en vrouwenmodeshows combineren

Gecombineerde modeshows winnen terrein

Steeds meer merken en ontwerpers kiezen ervoor om een gecombineerde catwalkshow te geven. Eerder deze week maakte Calvin Klein bekend de mannen- en vrouwencollectie herfst/winter 2017 samen te voegen en deze te presenteren in februari tijdens New York Fashion Week. Het wordt de eerste collectiepresentatie van chief creative officer Raf Simons, die sinds augustus aan het roer staat.

Ook Paul Smith en Vivienne Westwood kiezen er voor om hun mannen- en vrouwencollecties op één catwalk te presenteren. Smith’ show zal op 22 januari 2017 plaatsvinden in Parijs, Westwood showt haar collecties tijdens London Fashion Week. Andere merken die shows combineren zijn Dsquared2, Burberry en Tom Ford. Gucci en Vetemens volgen in 2017.

Beeld: Facebook Bottega Veneta

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN