• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bottega Veneta grote winnaar bij The Fashion Awards 2019

Bottega Veneta grote winnaar bij The Fashion Awards 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

The Fashion Awards voor dit jaar zijn weer uitgereikt. De awarduitreiking is in het leven geroepen door de British Fashion Council en heeft als doel Brits modetalent te erkennen en te promoten. Dat betekent niet dat alleen Britten in de prijzen zijn gevallen. Daniel Lee van Bottega Veneta ging met de meeste awards naar huis.

Bottega Veneta viel in de prijzen in de categorieën ‘Accessoires Designer of the Year’, ‘Brand of the Year’, ‘Designer of the Year’ en ‘British Designer of the Year - Womenswear’. Het betekent dat Bottega Veneta en de hoofdontwerper Daniel Lee alle nominaties verzilverd hebben.

Dit zijn de winnaars van The Fashion Awards 2019

Ontwerper Kim Jones won voor zijn werk bij Dior Men de award voor ‘British Designer of the Year - Menswear’. Bethany Williams ging met de ‘British Emerging Talent - Menswear’ award naar huis met haar eigen label. Rejina Pyo won met haar gelijknamige merk ook de prijs voor opkomend talent maar dan voor damesmode. Fenty, het merk van Rihanna, viel in de prijzen in de categorie ‘Urban Luxe’ en de ‘Designers’ Designer Award’ ging naar Christopher Kane.

Remo Ruffini van Moncler ging naar huis met de award voor ‘Business Leader’, Adut Akech werd uitgeroepen tot ‘Model of the Year’. Naomi Campbell werd benoemd tot ‘Fashion Icon’ en de ‘Outstanding Achievement’ award ging naar Giorgio Armani. Sam McKnight ging naar huis met de Isabella Blow Award for Fashion Creator en Sarah Burton OBE van Alexander McQueen nam de Trailblazer Award in ontvangst. De SS20 collectie van Burton wordt specifiek genoemd door de British Fashion Council. De organisatie roemt de collectie als ‘haar meest visionaire en meest persoonlijke werk’.

Beeld: SS20 Bottega Veneta via Bottega Veneta

Bottega Veneta
British Fashion Council
Daniel Lee
The Fashion Awards
The Fashion Awards 2019