• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brillentrends voor komende herfst- en winter volgens Danie Bles

Brillentrends voor komende herfst- en winter volgens Danie Bles

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERVIEW

Tussen haar werk als stylist - ze kleedt bekende Nederlanders als Sylvie Meis en Nikkie Plessen – haar eigen kledingmerk, een magazine dat wordt uitgegeven door bladenconcern Sanoma, een vintagestore aan de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat en een styling school genaamd Style School By Danie, door vond Danie Bles nog tijd voor een ander project. Ze sloot de handen ineen met Specsavers. Aanstaande donderdag presenteert ze samen met de optiekketen de brillen- en modetrends, van het komende najaar, compleet met catwalkshow. Aan FashionUnited licht Bles vast een tipje van de sluier op.

Je werkt samen met Specsavers. Vertel!

"Ik heb al eens samengewerkt met Specsavers. Toen hebben we kinderen die het financieel niet breed hebben nieuwe kleding en een bril gegeven. Nu heeft de optiekketen mij benaderd om een presentatie te geven voor het nieuwe seizoen, waarbij ik de trends tot leven laat komen. Ik heb looks samengesteld, die de brillentrends versterken. Donderdag is de show in het Art’Otel. Daar heb ik ook trendhoeken ingericht, ter inspiratie."

Hoe ben je te werk gegaan?

"Specsavers lanceert op deze avond negen brillentrends, vijf voor vrouwen en vier voor mannen. Ik vond ze meteen heel leuk, ze spreken me echt aan. Ik ben eerst in de thema's gedoken. Je vraagt je dan af: hoe versterk je zo'n thema? Bij de ene trend kreeg ik bijvoorbeeld meteen een jaren zestig gevoel en een andere trend heb ik gekoppeld aan denim, gecombineerd met vrouwelijke items als een strikblouse."

Hoe lang ben je bezig geweest met dit project?

"Ik ben er nog steeds mee bezig. Ik ben altijd nog tot de avond voor de show dingen aan het aanpassen en finetunen. In totaal, vanaf de eerste besprekingen, heb ik er een maand aan gewerkt."

Kun je al iets vertellen over de brillentrends?

"Ik kan alvast verklappen dat we veel trends uit de jaren zestig, zeventig en zelfs uit de jaren twintig terug gaan zien dit najaar en deze winter. Denk aan vlinderbrillen - waarbij het montuur iets omhoog gaat - die al een tijdje erg hot zijn. Er zijn ook heel toffe ronde brilletjes."

Brillenwinkels en -merken zeggen dat een bril steeds meer een accessoire wordt, en dat ook mensen zonder slechte ogen een bril dragen. Gebruik je zelf vaak brillen tijdens het stylen?

"Ja, heel veel brillen. Ik deed dat altijd al, al sinds ik begon, twintig jaar geleden. Brillen zijn steeds meer onderdeel van je outfit. Vroeger zag je nog wel dat mensen jaren deden met één bril, maar nu moet je wel ieder seizoen een nieuwe. En ook gewoon mixen en matchen met je outfit."

En welke mode-items zijn nu onmisbaar?

"Voor komende winter kies ik sowieso voor leer. Een leren broek en leren jack, met een rock 'n roll motor gevoel. En verder jaren zeventig: poncho's, aztec prints en luipaardprints."

Wat is voor jou persoonlijk je favoriete kledingstuk van het moment?

"Eigenlijk sportkleding, haha. Ik ben nu veel aan het sporten en ben fan van de sportcollectie van Björn Borg. Voor mijn attributen ga ik naar Intersport. Verder draag ik items uit mijn eigen collectie. Of ik ook sportkleding ga ontwerpen? Nee, dat is leuk voor andere merken."

Hoe gaat het met je eigen collectie?

"Goed, de zomercollectie is goed ontvangen. En boho is helemaal hot natuurlijk. Ik zat vorige week in het vliegtuig in tijdschriften te kijken en toen zag ik mijn collectie. Heel leuk als je ziet dat het wordt opgepakt en dat bloggers en it girls het dragen. Dat maakt me trots."

Waar werk je verder aan?

"Ik ben op dit moment in Frankrijk. Vanavond heb ik een event met Glamour in Saint-Tropez. Ik ben een styling school begonnen. En verder nog twee nieuw projecten, maar daar kan ik nog niets over zeggen."

Foto's: Vlindermontuur Spijkers & Spijkers, Danie Bles voor Specsavers in 2014

Brillen
Danie Bles
optiek
Specsavers